Ξέχνα τη ρετινόλη. Αυτή είναι η ουσία που χρειάζεται το δέρμα σου

20:50 21/7/2020 - Πηγή: iPop

Η ρετινόλη πολλές φορές θεοποιείται από ορισμένους ως το απόλυτο συστατικό για το δέρμα. Όμως, οι ειδικοί μας λένε ότι δεν είναι ανάγκη να έχουμε τέτοιο έρωτα με τη ρετινόλη γιατί υπάρχει και μια ακόμα, φυσική ουσία που κάνει θαύματα στο δέρμα μας! Το συστατικό bakuchiol είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι κι εδώ θα μάθεις τα πάντα γι’ αυτό το διαμάντι!

Για να ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά… γιατί δεν είναι πάντα καλή η ρετινόλη;

Η ρετινόλη κάνει όντως θαύματα στο δέρμα μας, προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, έχει δράση κατά της ακμής,

ενώ επιταχύνει την ανανένωση των κυττάρων. Ως αποτέλεσμα, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις διχρωμίες στο δέρμα, καθώς και τα σπυράκια. Κάνει το δέρμα να λάμπει και υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό!

Αλλά, όπως τα περισσότερα πράγματα που αγαπάμε, η ρετινόλη έχει ένα μειονέκτημα. Όλη αυτή η δράση της μπορεί να συνοδεύεται από ξηρότητα, ερυθρότητα και φλεγμονή εάν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη.

Γι ‘αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να εισάγεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου σταδιακά προκειμένου να ελέγξεις πώς θα αντιδράσει το σώμα σου.

FreepikΤο συστατικό bakuchiol είναι η τέλεια εναλλακτική της ρετινόλης

Τι θα γινόταν αν υπήρχε μια πολύ καλή εναλλακτική λύση έναντι της ρετινόλης; Ένα συστατικό που υπόσχεται το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τον κίνδυνο ερεθισμού; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει, και έρχεται με τη μορφή ενός φυσικού φυτικού συστατικού που ονομάζεται bakuchiol.

Μια κλινική μελέτη που εξέτασε την επίδραση του bakuchiol στο δέρμα διαπίστωσε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη ρετινόλη όταν μιλάμε για την διχρωμία στην επιδερμίδα και τις λεπτές γραμμές.

Το καλό της υπόθεσης; Κανένας απ’ τους συμμετέχοντες στην κλινική μελέτη δεν εμφάνισε συμπτώματα ερεθισμού!

Τι είναι αυτό το φυσικό συστατικό;

Προερχόμενο από τους σπόρους και τα φύλλα του φυτού «babchi» της Ανατολικής Ασίας, το bakuchiol υπήρξε βασικός παράγοντας στις παραδοσιακές θεραπείες δέρματος της Αγιουρβέδας και της Κίνας για αιώνες.

Έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες γι’ αυτό και οι επιστήμονες εξέτασαν αυτή την ουσία πιο προσεκτικά τα τελευταία χρόνια.

Park Street/ UnsplashΠοια είναι τα οφέλη του bakuchiol;

Έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνει τη λάμψη του δέρματος, φτιάχνει τον τόνο του δέρματος, ελαχιστοποιεί τους πόρους, ενισχύει την ελαστικότητα, απαλύνει την υφή και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Με λίγα λόγια, προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με τη ρετινόλη – αλλά με μικρότερο κίνδυνο ερεθισμού.

Το ακόμα πιο εξαιρετικό κομμάτι της ουσίας είναι ότι είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς να έχει καμία αρνητική παρενέργεια.

Παράλληλα, σε αντίθεση με τη ρετινόλη, εάν δεν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, το συγκεριμένο συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα συστατικά για ακόμα πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα στο δέρμα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Γνωρίζεις τα πάντα για τη δημοφιλή ρετινόλη;

Photo: Freepik

Το άρθρο Ξέχνα τη ρετινόλη. Αυτή είναι η ουσία που χρειάζεται το δέρμα σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξέχνα, Αυτή,xechna, afti