Βρίσκοντας τη δύναμη να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο, εκείνον που ο αυριανός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί που τον διάλεξες

18:31 16/9/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να γίνω αυτός που θαυμάζω; Κάνοντας αυτήν την ερώτηση κάθε πρωί που ξυπνάω έχω σαν οδηγό με ποιον τρόπο θα ήθελα να ζει ο πρωταγωνιστής του βιβλίου της ζωής μου, δηλαδή εγώ. Μπορείς να γίνεις ο μεγαλύτερος φαν του εαυτού σου, χωρίς να έχεις φτάσει ακόμα στον προορισμό σου. Μικρά διαφορετικά βήματα κάθε μέρα είναι αυτά που φέρνουν τα αποτελέσματα του αύριο. Με το να κάθεσαι να μαλώνεις με σένα, γιατί και σήμερα δεν έκανες διατροφή και σήμερα δεν πήγες γυμναστήριο και σήμερα έκανες τη δουλειά σου διεκπεραιωτικά δίχως να αφήσεις ένα κομμάτι σου εκεί και σήμερα δεν ήσουν 100% εκεί στις σχέσεις

σου δεν φέρνει αποτελέσματα. Σε ρίχνει ακόμα περισσότερο. Έχεις δει τους προπονητές των αθλητών πώς τους μπουστάρουν για να μην τα παρατήσουν; Πώς όταν τους βλέπουν κουρασμένους τους λένε: «Μπορείς συνέχισε»; Αυτή η τεχνική έχει ένα σκοπό, δεν γίνεται τυχαία.

Πώς να γίνω αυτός που θαυμάζω

Για να δεις τα αποτελέσματα που θες σε οτιδήποτε θες να κάνεις στη ζωή σου, πρέπει να ξέρεις πού θέλεις να πας; Ποιος είναι ο προορισμός σου; Το ξέρω ότι τρέχουμε όλη μέρα και δεν περισσεύει χρόνος μες στην καθημερινότητα να κάνουμε αυτό το meeting με τον εαυτό μας, να βάλουμε κάτω τα χαρτιά μας και τα μολύβια μας και να σχεδιάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το πλάνο της ζωής μας.

Βρες τον χρόνο να ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου ποιος είναι ο άνθρωπος που θέλει να γίνεις. Πάρε μια συνέντευξη στον εαυτό σου και ρώτα τον τι σου αρέσει πραγματικά, από γεύσεις, από επιλογές, από γυμναστική από εργασιακά, από σχέσεις.

Ο άνθρωπος που θέλω να γίνω πώς τρέφεται; Τι σχέση έχει με τη γυμναστική, τι χόμπι έχει, σε τι δουλειά πηγαίνει το πρωί, τι ρούχα έχει μέσα στη ντουλάπα του, πώς είναι το σπίτι του, πώς επικοινωνεί τις ανάγκες του, τα συναισθήματά του, την άσχημή του διάθεση. Πώς αντιδρά όταν είναι θυμωμένος, όταν τον αδικούν, όταν είναι ευτυχισμένος; Πώς χαλαρώνει; Θα πρέπει να δημιουργήσεις «μια περσόνα» και να μείνεις πιστή σε αυτήν, με τις επιλογές σου.

PexelsΤι επιλογές θα κάνω σήμερα και θα με ευχαριστεί ο αυριανός μου εαυτός

Και τι μπορώ να κάνω όταν δεν έχω έμπνευση να κάνω κάτι δύσκολο που ξέρω ότι θα μου κάνει καλό εγγυημένα. Απλώς το κάνεις χωρίς να αφήσεις τον εαυτό σου να το πολυσκεφτεί γιατί αν το σκεφτεί τότε θα πέσει στο τραπέζι το δίλημμα «Θα προκαλέσει πόνο ή ευχαρίστηση» και μάντεψε ποιος θα κερδίσει.

Αν όμως έχεις εκείνον τον άνθρωπο που θέλεις αύριο να γίνεις σαν οδηγό στην καθημερινότητα, θα επιλέγεις τις επιλογές που ο αυριανός εαυτός σου θα σε ευχαριστεί. Μερικά από τα πράγματα που μπορεί να προσφέρουν προσωρινό ξεβόλεμα, πόνο, είναι δύσκολα και μπορεί να μας βγάλουν από τη ζώνη ασφαλείας:

Να γυμναστείςΝα τρέφεσαι επιλέγοντας υγιεινές επιλογέςΝα στείλεις το βιογραφικό σου στην Dream job Να πεις τα συναισθήματά σου σε κάποιον άνθρωπο, Να ζητήσεις να πάτε έξω για ποτό ή σινεμά με κάποιον άνθρωπο που θες να γνωρίσεις καλύτεραΝα συγυρίσεις το σπίτι σουΝα ζητήσεις αύξησηΝα διώξεις όλα τα ρούχα που δεν σου ταιριάζουν πια και να φτιάξεις σιγά σιγά την γκαρνταρόμπα που απολαμβάνει να φοράει ο άνθρωπος που θες να γίνειςΝα ζητήσεις συγνώμηΝα πεις σ’αγαπωΝα κάνεις αποταμίευσηΝα κάνεις μια δική σου επιχείρηση από το μηδέν

Κάποια από αυτά έχουν μέσα τους έντονα το κομμάτι του ρίσκου. Κανείς δεν θέλει να ξεβολευτεί σε τέτοιο βαθμό. Δεν θέλει να προκαλέσει αυτόν τον «πόνο» στον εαυτό του. Ο πόνος είναι βραχυπρόθεσμος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ενώ αυτό που θα φέρει μακροπρόθεσμα είναι ένας λόγος που θα σε ευχαριστείς που στο δίλημμα «πόνος ή ευχαρίστηση» διάλεξες τον πόνο.

Οι επιλογές που κάνεις σήμερα ευθυγραμμίζονται με τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις αύριο. Θα σε ευχαριστεί ο αυριανός σου εαυτός για όλα αυτά που έκανες σήμερα;

Μπορείς να γίνεις ο άνθρωπος που θαυμάζεις: Πώς να το κάνεις να συμβεί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρίσκοντας τη δύναμη να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο, εκείνον που ο αυριανός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί που τον διάλεξες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρίσκοντας,vriskontas