Βρες το κίνητρο που χρειάζεσαι: 9 γυναίκες που γίνονται πηγή έμπνευσης διαχρονικά

20:16 6/11/2022 - Πηγή: iPop

Όλοι, κάποιες στιγμές στη ζωή μας έχουμε ανάγκη ανθρώπους να μας δώσουν δύναμη και κίνητρο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που με τις ιστορίες τους θα γίνουν παραδείγματα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να πετύχουμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Αυτό τον ρόλο παίζουν, μέσω της ζωής και της προσωπικής τους ιστορίας, πολλές γυναίκες ανά την ιστορία. Σ’ αυτό το άρθρο έχουμε ξεχωρίσει 9 γυναίκες που μας εμπνέουν και αξίζει να μάθουμε την ιστορία τους.

Γυναίκες μεταξύ τους διαφορετικές, με άλλη επαγγελματική ιδιότητα η κάθε μία, έχοντας ζήσει σε διαφορετικές χώρες και εποχές, αλλά

με την έμπνευση και την αλλαγή που έφεραν στον κόσμο κοινό σημείο που τους ενώνει. Η κάθε μία από αυτές , με το έργο, τη ζωή ή τη δράση της γίνονται παραδείγματα δύναμης και ελπίδας, δείχνοντας μας πώς μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε σε αυτό τον κόσμο. Πάμε να τις γνωρίσουμε!

9 γυναίκες που μας εμπνέουνΠριγκίπισσα Diana View this post on Instagram

A post shared by Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Η ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο πριγκίπισσα, εκτός από την εξωτερική ομορφιά της, διέθετε και ανάλογη ομορφιά στην ψυχή της. Είναι γνωστό το φιλανθρωπικό της έργο ανά τον κόσμο στη διάρκεια της ζωής της. Ενώ είχε τη δυνατότητα, μετά την ένταξή της στη βασιλική οικογένεια, να απολαύσει μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, εκείνη χρησιμοποίησε τη δημόσια εικόνα της για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη, κάνοντας φιλανθρωπικές καμπάνιες.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η κοινωνική ευαισθησία της αποτυπώνεται στη γνωστή φράση της «Όπου βλέπω να υποφέρουν/πόνο, εκεί ακριβώς είναι που θέλω να βρίσκομαι, κάνοντας ό,τι μπορώ». Ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς που μας παρακινεί να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Μητέρα Τερέζα View this post on Instagram

A post shared by The Catholic Company (@catholiccompany)

Νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς στις μέρες που δε γνωρίζει τη μητέρα Τερέζα. Η γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στις φιλανθρωπίες και στη βοήθεια ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Δεν είναι κάτι που το κάνει εύκολα κάποιος. Μάλιστα το 1979 έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ως αναγνώριση του ανθρωπιστικού της έργου. Η αφοσίωσή της στην βοήθεια των συνανθρώπων της ην καθιστούν ως έναν από τους πιο ανιδιοτελείς ανθρώπους που έχουν υπάρξει ποτέ. Η φιλοσοφία που πρέσβευε είναι ότι αν δεν μπορείς να ταΐσεις 100 ανθρώπους τάισε έναν.

Marie Curie View this post on Instagram

A post shared by Marie Curie (@marie._.curie_)

Με το όνομα και μόνο, μας έρχονται αμέσως στο μυαλό τα δύο βραβεία Νόμπελ που έλαβε για τη συνεισφορά στην επιστήμη, ένα το 1903 και το άλλο το 1911. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό επίτευγμα είναι κάτι τέτοιο για μία γυναίκα στην εποχή της. Η ίδια για να καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο την επιστημονική της καριέρα δεν είχε εύκολο δρόμο, καθώς έπρεπε να ξεπεράσει το σεξισμό της εποχής. Δεν ήταν κάτι σύνηθες στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μια γυναίκα να απορρίψει την οικογενειακή ζωή και να αφοσιωθεί σε επιστημονική καριέρα, και παρά τα σχόλια και την κριτική που αντιμετώπισε δεν τα παράτησε ποτέ. Μία γυναίκα ρηξικέλευθη που καινοτόμησε για την εποχή της και απέδειξε πως οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν εξαιρετικά και στις επιστήμες.

Frida Cahlo View this post on Instagram

A post shared by Frida Kahlo (@fridakahlo)

Η φημισμένη Μεξικανή ζωγράφος, γνωστή για τους πίνακές της με τα έντονα χρώματα αποτελεί ένα σύμβολο δύναμης για όλους μας. Αν η φράση «μην τα παρατάς ποτέ» ήταν πρόσωπο, δικαιωματικά θα μπορούσε να είναι η επιτυχημένη ζωγράφος. Παρότι, η ζωή της σημαδεύτηκε από κάποιες προσωπικές τραγωδίες εκείνη δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Ούτε όταν η πολυομελίτιδα στα έξι της χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να έχει ένα μικρότερο πόδι, ούτε στο πολύ σοβαρό τροχαίο σε ηλικία μόλις 18 χρονών, που κατέληξε στο να μην μπορεί να μείνει έγκυος.

Ο ψυχικός της πόνος και τα τραύματα απ’ όλα αυτά που έζησε έγιναν τέχνη και εκφράστηκαν μέσα από τους πίνακες της. Στα έργα της ήταν αποτυπωμένη η δική της αλήθεια όπως είχε πει η ίδια. Η τεράστια ψυχική της δύναμη εκφράζεται συγκεκριμένα και με τα δικά της λόγια «Πόδια, για ποιο λόγο σας χρειάζομαι αφού έχω φτερά για να πετάξω;». Δεν έχετε παρά να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε λοιπόν!

Amelia Earhart View this post on Instagram

A post shared by Amelia Earhart (@amelia.earhart)

Η Amelia Earhart είναι γνωστή για την μεγάλη προσωπική της επιτυχία. Ως η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της με αεροπλάνο πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1928, δίνει ένα δυνατό παράδειγμα ότι τα στερεότυπα βάσει του φύλου δεν ευσταθούν και ενθαρρύνει τις γυναίκες που το θέλουν να μη φοβούνται να κάνουν όποιο επάγγελμα επιθυμούν. Σπουδαίο βήμα και συνεισφορά για τα δικαιώματα των γυναικών.

Oprah Winfrey View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

Η γνωστή και επιτυχημένη Αφροαμερικανή δημοσιογράφος, είναι ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς. Ενώ είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες δημοσιογράφους στην Αμερική, με ιδιαίτερο ταλέντο στις συνεντεύξεις, μοιράζεται αρκετές από τις απολαβές της με ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια και η ταπεινότητα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας μαζί με το μήνυμα, να μην ξεχνάμε ποτέ όσους χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Valentina Tereshkova View this post on Instagram

A post shared by @women_who_made_history

Αποτελεί την πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα σε ηλικία μόλις 26 ετών, το 1963. Μάλιστα ταξίδεψε περισσότερες ώρες σε σύνολο από ότι ο μέχρι τότε Αμερικανοί άνδρες αστροναύτες. Αυτό και μόνο τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά. Η απόδειξη πως αν θέλει κανείς μπορεί να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται και ότι το φύλο δεν είναι περιορισμός για επαγγέλματα και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Rosa Park View this post on Instagram

A post shared by Rosa Parks (@official.rosa.parks)

Η γυναίκα που αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε ένα λευκό Αμερικανό, καθώς η ίδια ήταν Αφροαμερικανή. Δεν είναι όσο απλό ακούγεται για την εποχή του 1958 στην Αμερική. Η κίνηση αυτή ήταν η αρχή μίας νέας σελίδας για τα δικαιώματα των έγχρωμων στην Αμερική. Ήθελε τόλμη και εσωτερική δύναμη να πας κόντρα σε αυτό που ήταν επιβεβλημένο επειδή απλώς είχες διαφορετικό χρώμα. Μία κίνηση που έκανε την αρχή για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο.

Coco Chanel View this post on Instagram

A post shared by Coco Chanel (@gabrielle.chanel__)

Τι να πούμε για αυτή τη γυναίκα! Ακόμα, το όνομά της είναι αγέρωχα συνυφασμένο με την γυναικεία κομψότητα. Είναι εκείνη που με τα αφενός με τις δημιουργίες της και, αφετέρου με το προσωπικό της στυλ στην εμφάνιση, άλλαξαν το γυναικείο ενδυματολογικό στυλ και το παραδοσιακό γυναικείο πρότυπο. Το little black dress έμεινε στην ιστορία και ήταν η δική της επιρροή που έπαιξε ρόλο στο να υιοθετηθεί και το ανδρόγυνο look. Οι καινοτομίες που εισήγαγε επηρέασαν την ιστορία της μόδας και άφησε για πάντα το στίγμα της.

Βλέπουμε πως τα παραδείγματα και τα κίνητρα που θέλουμε είναι εκεί έξω, να μας θυμίζουν πως τίποτα δεν είναι ικανό να περιορίσει τα πιο μεγάλα θέλω μας. Τα όνειρά μας, ξέρεις, μπορεί καμιά φορά να είναι και η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βρες το κίνητρο που χρειάζεσαι: 9 γυναίκες που γίνονται πηγή έμπνευσης διαχρονικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
βρες το, βρες, βρες, γινονται, πηγη, βρες το, Amelia Earhart, oprah winfrey, coco chanel, δραση, diana, view, instagram, princess, προσφορες, ρηξικέλευθη, oprah, official, coco, chanel, στυλ, εμφάνιση, black, επιρροή, ipop, google, κινηση στους δρομους, www.google.gr, Καλή Χρονιά, η ζωη, instagram, ipop, χωρες, βημα, γυναικα, καριερα, κοντρα, μητερα, ομορφια, ονειρα, χρωματα, chanel, αεροπλανο, αρθρο, αξιζει, αμερικη, ανθρωπινα δικαιωματα, αφοσίωση, βοηθεια, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, δωσει, εγκυος, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εμπνευση, εργα, εμφάνιση, εξι, επαγγελματα, επιρροή, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, ερχονται, ετων, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδια, η δικη, ηλικια, εικονα, κινηση, λεωφορειο, λογια, λογο, μητερα τερεζα, μπορεις, μυαλο, παντα, οικογενεια, ονομα, παμε, πινακες, ψυχη, ρηξικέλευθη, ρολο, συγκεκριμενα, στιγμα, στυλ, σχολια, τολμη, φυλο, φτερα, φορα, χρωμα, ωρες, black, coco chanel, coco, diana, δικαιωματα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, λευκο, μεινει, oprah, princess, θελω να, θεματα, view, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα
Βρες,vres