Βαλίτσες για Αθήνα ετοιμάζει το κουαρτέτο- Στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης

10:11 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Εν αναμονή των εκπροσώπων των δανειστών βρίσκεται η ελληνική Κυβέρνηση. Το κουαρτέτο επιστρέφει το Σάββατο, 2 Απριλίου και από Δευτέρα θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, καθώς στόχος είναι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Την είδηση επιστροφής των Θεσμών εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη που μίλησε για την νέα επίσκεψη του κουαρτέτου κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την επιβεβαίωσε και κοινοτική πηγή από τις Βρυξέλλες.

Η

εν λόγω πηγή υπογράμμισε ότι αποτελεί «εφικτό στόχο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον Απρίλιο, δηλαδή πριν από το Πάσχα».

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα του Βελγίου που πρόσφατα επλήγη από τρομοκρατικές επιθέσεις και ακόμα θρηνεί τα θύματα της τονίζουν πως «με βάση το ελληνικό πρόγραμμα η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί ενιαία, δηλαδή να υπάρχει συμφωνία σε όλα τα θέματα, ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, «κόκκινα» δάνεια, ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους».

Όπως ξεκαθαρίζει η συγκεκριμένη πηγή από τις Βρυξέλλες:

«Ο πρώτος στόχος έχει να κάνει με τις δόσεις, οι οποίες για να αποδεσμευθούν χρειάζεται να υπάρχει πλήρης συμφωνία για αυτήν τη φάση της αξιολόγησης και ο δεύτερος αφορά μια συνολική απόφαση που να έχει να κάνει με το χρέος».

Να σημειωθεί πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αλλά και οι εταίροι τάσσονται υπέρ της αξιολόγησης και τονίζουν πως πρέπει το κλείσιμο της να επιτευχθεί άμεσα.

Την ίδια στιγμή το Μαξίμου τονίζει πως επόμενοι στόχοι είναι η αξιολόγηση και το προσφυγικό. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το ΔΝΤ θα κάνει ένα βήμα πίσω στις απαιτήσεις του όταν ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα.

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Βαλίτσες για Αθήνα ετοιμάζει το κουαρτέτο- Στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα