Β΄ αξιολόγηση: Το βαρύ κλίμα και οι απουσίες

09:45 17/10/2016 - Πηγή: iPop

Μέσα σε βαρύ κλίμα και με την τρανταχτή απουσία της Ντέλια Βελκουλέσκου ξεκινά η β΄αξιολόγηση. Οι επικεφαλής των υπολοίπων Θεσμών θα φτάσουν τη Δευτέρα στην Αθήνα και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από Τρίτη. Η κόντρα Γερμανίας- ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος συνεχίζεται, ενώ η ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να την ολοκληρώσει πιο γρήγορα από σ΄όσο περιμένουν όλοι θέτοντας ως όριο το τέλος του έτους.

Πως
θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις;

Το αρχικό στάδιο είναι η λεγόμενη «προκαταρκτική» φάση, η οποία περιλαμβάνει την συλλογή στοιχείων αλλά και τις προτάσεις των ελληνικών υπουργείων αναφορικά με τα 33 προαπαιτούμενα του προγράμματος.

Να σημειωθεί, πως η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου την Παρασκευή μέσω σχετικού της e-mail ενημερώσε, πως θα καθυστερήσει την επίσκεψη της στη χώρα μας 2-3 ημέρες επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους».

Βέβαια η «εισαγωγική» συνάντηση της εκπροσώπου του Ταμείου και μαζί του κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ ) Μάσσιμο Ντρούντι ( ΕΚΤ ) και Νικολό Τζιαμαριόλι ( ΕΜΣ) με το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Τι περιμένουμε σχετικά με τις φάσεις της αξιολόγησης;

Η πρώτη φάση της αξιολόγησης να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως και 10 ημέρες. Στο εν λόγω χρονικό διάστημα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ένας αριθμός από τα 33 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και φυσικά η ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

Η επόμενη φάση, όπως έχει γίνει γνωστό θα ξεκινήσει μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 7ης Νοεμβρίου. Τότε, θα γίνει και μια πρώτη αποτίμηση της πορείας της αξιολόγησης για να οριστεί και η επόμενη φάση της.

Οι εκτιμήσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών:

Οι δύο άνδρες έχουν επισημάνει, πως η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ γρήγορη και πως η διάρκεια της δεν θα ξεπεράσει τις αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση- Στο επίκεντρο τα εργασιακά

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Β΄ αξιολόγηση: Το βαρύ κλίμα και οι απουσίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα