Τζανακόπουλος: Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών

10:09 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα πυρά του κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπολύει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος δήλωσε, πως η χώρα δεν θα παραδοθεί στα χέρια των δανειστών και παράλληλα ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός κάνει περιοδείες για να ακούσει τα προβλήματα του κόσμου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για τη στάση που κρατά η Νέα Δημοκρατία:

Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ

να συμβάλλει στην στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση, και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών

Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις και έδωσε απαντήσεις αναφορικά και με τα σενάρια που κάνουν λόγο για εκλογές επισημαίνοντας: «Ο Πρωθυπουργός κάνει περιοδείες για να ακούσει προβλήματα και να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές. Όμως οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού του. Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών. Ευελπιστούμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από τα Μνημόνια και τις επιτροπείες. Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές».

Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού:

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και στην εμπλοκή που προέκυψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε: «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει λάβει ακόμη θέση κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει ερωτηματικά με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για ποιο λόγο, ενώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι Θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα που τέθηκε από την Γερμανία, η ΝΔ ενώ είπε ότι θα υπερψηφίσει, τελικά άλλαξε γραμμή».

Για τη ψηφοφορία στη Βουλή:

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και εξήγησε πως αν κάποιος θέλει να πει «ναι».

Για το ΦΠΑ στα νησιά:

«Η ΝΔ αντιλήφθηκε το λάθος της και αποφάσισε τελικά να επανέλθει και να διορθώσει το πρώτο λάθος της, αμβλύνοντας και τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ήταν μια επιλογή η οποία της στοίχισε και είδε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμενε. Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων. Επιθυμεί διακαώς να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για τη διαπραγμάτευση:

Στο τέλος της συνέντευξης του ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για τη διαπραγμάτευση: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του ΔΝΤ και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια κοινή λύση. Η κυβέρνηση έχει προτάσεις θα κατατεθούν και έτσι ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

photo:Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Τζανακόπουλος: Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα