Τσίπρας: Το τρίτο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα είναι το τελευταίο

19:58 31/5/2017 - Πηγή: iPop

Στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τον στόχο της Κυβέρνησης για μια καθαρή λύση για το χρέος και κάνοντας έκκληση προς τους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας

εξέφρασε την άποψη πως τα χρόνια βαθιάς κρίσης κατέδειξαν το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο απέτυχε, προσθέτοντας πως χρειάζεται επανασχεδιασμός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η Ελλάδα εκπλήρωσε σύνολο δεσμεύσεων προς τους εταίρους. «Καλεί την άλλη πλευρά να τηρήσει τις δικές της».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα ζητά καθαρή λύση για το χρέος. «Είναι εκείνη που δεν θα επιτείνει την αβεβαιότητα προς τους επενδυτές. Καθαρή λύση που θα επιτρέψει την έξοδο προς τις αγορές, που θα φέρει σταθερότητα και αφορά το μέλλον της χώρας».

Αναφερόμενος στη λύση που προτάθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου και απορρίφθηκε απ’ την ελληνική πλευρά, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως δεν πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια και τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η Ελλάδα θα δεχτεί λύση που θα επιτρέπει την έξοδο στις αγορές, θα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε συστράτευση στον στόχο, «όλες οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να συνδράμουν σ’ αυτό» κι έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα για την οικονομία.

Ο ίδιος σημείωσε την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. «Η παρωχημένη αντίληψη περί ανταγωνιστικότητας μέσω υποτίμησης των μισθών οδηγεί σε αύξηση των ανισοτήτων επιτείνει το brain drain. Προϋπόθεση για ανάπτυξη νέο μοντέλο που θα βασίζεται μεταξύ άλλων στο ανθρώπινο κεφάλαιο».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε πως το νέο παραγωγικό πρότυπο θα βασίζεται σε εξωστρέφεια, παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας, καινοτομία και ανθρώπινο κεφάλαιο.

Ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση για υγιή διάλογο και όχι στρεβλή επικοινωνία μέσω Ενημερωτικών Δελτίων.

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως υπάρχουν λύσεις που συμφιλιώνουν αποπληρωμή χρέους και ανάπτυξης, ενώ συμπλήρωσε πως η αξίωση για θετική λύση για το χρέος θα έχει μία σειρά από θετικές συνέπειες.

Είμαι αισιόδοξος σύντομα καθαρή λύση για Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι προς το συμφέρον όλων

The post Τσίπρας: Το τρίτο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα είναι το τελευταίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα