Τσίπρας σε πιστωτές: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας- H Αριστερά δεν δραπετεύει- Video

14:19 17/12/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό του μήνυμα στους δανειστές έστειλε από το βήμα του 5ο συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο, το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας, πως πρέπει να κάνουν πράξη όσα τους αναλογούν και αναφέροντας ότι «η Αριστερά δεν θα γίνει ποτέ δραπέτης της ιστορίας».

Κατά την έναρξη του χαιρετισμού του ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του που «επιστρέφει στο πολιτικό του σπίτι» και χαρακτήρισε την Αριστερά

«μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν υποχωρεί».

Δείτε απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού το 5ο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:

«Η Αριστερά όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος που ακολουθεί δεν υποχωρεί και δεν αποτελεί επιλογή της να εγκαταλείψει το λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «η Αριστερά δεν είναι δραπέτης της Ιστορίας».

Αναφερόμενος στην λαϊκή εντολή που έλαβε η Αριστερά ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως την έχει τιμήσει και συνεχίζει να την τιμά.

Επίσης, δήλωσε πως δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων επιλογή του αριστερού χώρου να εγκαταλειφθεί ο λαός στο έλεος των συντηρητικών δυνάμεων και τόνισε:

Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του ’15. Ο λαός μας το αναγνώρισε

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε και να μπλοκάρουμε την ανάδυση των λαϊκιστικών ξενοφοβικών δυνάμεων» δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο Πρωθυπουργός αναφέροντας:

Πρώτο βήμα η σύσταση ενός φόρουμ. Η Ευρώπη δεν βρίσκεται μόνο σε ένα θεμελιώδες σταυροδρόμι, αλλά είναι έτοιμη να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Οι παλιές δυνάμεις του παρελθόντος διεκδικούν το παρόν και το κάνουν σε ένα έδαφος που έχει προλειανθεί από την αδυναμία του νεοφιλελευθερισμού να αντιμετωπίσει την κρίση

Ρίχνοντας ευθύνες στην απουσία αλληλεγγύης ο Πρωθυπουργός εξήγησε πως αυτή μπορεί να «οδηγεί σε μια στενά εθνικιστική λογική και αυτό δίνει δύναμη στον εθνικισμό και στον ευρωσκεπτικισμό».

Για τη χώρα μας και τον αγώνα που δίνει:

Εστιάζοντας στην Ελλάδα που, όπως είπε «παλεύει να τελειώσει με την λιτότητα και την αδικία των μνημονίων και της ύφεσης» ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους πιστωτές να καταλάβουν ότι ο ελληνικό λαός έχει κάνει πολλές θυσίες και τους ζήτησε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Το πρωί του Σαββάτου θυμίζουμε, πως ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την ηγεσία της γερμανικής αριστεράς και μετά την ομιλία του αναχωρεί για την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ εξέφρασε στη Μέρκελ ο Τσίπρας

The post Τσίπρας σε πιστωτές: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας- H Αριστερά δεν δραπετεύει- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα