Τσίπρας: Για ποιο λόγο παρατήσατε τους αγρότες στο έλεος του Θεού;

15:50 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Κατά τη δευτερολογία του στην προημερησίας για το αγροτικό στη Βουλή την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες, όπως είπε, άφησαν τους αγρότες στο έλεος του Θεού. Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του κατά του Κ. Μητσοτάκη και ανέβασε κατά πολύ τους τόνους αναφέροντας ονόματα τα οποία, όπως είπε εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αναφορές έγιναν και για τα ΜΜΕ.

«Ακούσαμε

και υποσχέσεις σε σχέση με τους αγρότες αλλά και κριτική. υπήρχε και γενίκευση σε μία σειρά από ζητήματα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου για 40 και πλέον χρόνια, ήταν αυτά που έκαναν τη μοιρασιά των επιδοτήσεων και έκαναν πελατειακές σχέσεις» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και τόνισε πως στόχος της Κυβέρνησης του ήταν από την πρώτη στιγμή η επίλυση των καταστροφικών προβλημάτων που κληροδότησαν στον αγροτικό χώρο οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δώσαμε, 1 δις πληρωμές ενισχύσεων που εκκρεμούσαν από το 2011» σημείωσε ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως τότε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ήταν Κυβέρνηση είχαν δημιουργήσει την φιλοσοφία για success story ενώ στην πραγματικότητα είχαν «παρατήσατε τους αγρότες στο έλεος του Θεού και μας εγκαλείτε σήμερα γιατί δώσαμε αυτά που χρωστούσατε εσείς από το 2011».

Για όλα όσα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Για τα μεγάλα ποσά που ξοδεύει η Κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι είναι για την πληρωμή εκκρεμοτήτων των προηγούμενων κυβερνήσεων και προχώρησε σε αναλυτική περιγραφή των χρεών. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι «το 1,7 δις αφορούν πληρωμές που εκκρεμούσαν έως και το 2016. Δώσαμε όλα τα λεφτά στην ώρα τους και πληρώσαμε τις ενισχύσεις εντός του έτους. Μπορεί αν μας εγκαλείτε σήμερα αλλά οι αγρότες το γνωρίζουν».

Ταυτόχρονα, εξήγησε πως πληρώθηκαν περίπου 650 εκατ. από κοινοτικά κονδύλια για δημόσια και ιδιωτικά έργα τα οποία εκκρεμούσαν από το 2008-2009 και σημείωσε πως για πρώτη φορά καταβλήθηκαν αποζημιώσεις οι οποίες μέσα στο 2016 ανήλθαν σε 144 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος του μήνα, θα καταβληθούν πάνω από 160 εκατ. ευρώ τα όποια, όπως σημείωσε, αντιστοιχούν στην επιστροφή φόρου πετρελαίου.

«Η ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης ξεχνάει από τα 617 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στους 1.6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους η πλειοψηφία κατευθύνθηκε στους αγρότες, σε αγροτικές συντάξεις» είπε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως δεύτερο μέλημα της Κυβέρνησης του ήταν να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την συμφωνία του 2015 που η πλειοψηφία της ολομέλειας είχε ψηφίσει.

«Μην ξεχνάμε ότι με την παρέμβαση στο ασφαλιστικό διασώζουμε ένα σύστημα που ήταν υπό κατάρρευση» είπε και υπογράμμισε πως δεν θα υπήρχε καν κατώτατη σύνταξη αγροτών σε 10 χρόνια εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι σωτήρες ήρθαν να μας σώσουν.

Για την επικοινωνία με τους αγρότες

Κ. Μητσοτάκη είναι θράσος και υπερβολή από πλευράς σας να λέτε ότι είμαστε κρυμμένοι και δεν συνομιλούμε με τους αγρότες. Ήμουν ο πρώτος πρωθυπουργός που στη μέση των αγροτικών κινητοποιήσεων τους κάλεσα στο Μαξίμου και συζητήσαμε 2 φορές. Κουβεντιάσαμε, οργανώσανε κάποιοι δικοί σας κινητοποιήσεις. Δεν τις φοβόμαστε τις κινητοποιήσαμε, καλοδεχούμενες είναι

Για τον ΔΟΛ

Από το βήμα της βουλής ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΔΟΛ και την εμπλοκή του κ. Μουλόπουλου για την εξυγίανση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος. «Σας άκουσα να με εγκαλείτε, εμένα προσωπικά, πρώτα η κα Γεννηματά και μετά ο Κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα του ΔΟΛ» και διερωτήθηκε « Γιατί ακριβώς μιλάτε; τι ζητάτε; Ποιο είναι το αίτημά σας;».

«Επί 1.5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου Τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά στις πρώτες σελίδες που αρέσκεστε να φέρνεται στη Βουλή και να μας τις δείχνετε» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως για «1.5 χρόνο έχει μετατραπεί από μια σοβαρή και αξιόπιστη εφημερίδα σαν ένα μέσο για bullying pολιτικό στο προσωπό μου».

«Έχει μετατραπεί μία εφημερίδα σοβαρή σαν αυτή του άλλου σας του φίλου, του κομιστή που βγάζει λίβελους για να κάνετε εσείς δελτία τύπου, του Θέμου Αναστασιάδη», πρόσθεσε.

Για τα δημοσιεύματα εναντίον του ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε στο «ότι τάχα το σπίτι που μένω σε νοίκι είναι από πλειστηριασμό», «ότι δήθεν δείχνω ψεύτικα πόθεν έσχες ή ότι έχω off shore εταιρίες». Όπως είπε, αυτά γράφονται «για να κάνω ό,τι κάνανε όλοι οι προηγούμενοι. Να σηκώσω το τηλέφωνο να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω δώστε δάνεια με αέρα. Δεν το έκανα όμως και ούτε θα το κάνω»

Για το ζήτημα του Β. Μουλόπουλου επισήμανε πως κατηγορείται η κυβέρνηση «επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση».

Επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση θέλουμε να κάνουμε νέα διαπλοκή και Βόρεια Κορέα. Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούσαν από τη δημοσιογραφία στη πολιτική ή το αντίθετο είναι ελεύθερη αγορά ενώ όταν το κάνει δικό μας στέλεχος είναι Β. Κορέα;

Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε την δημιουργία ειδικού νομοθετικού πλαισίου για τα ΜΜΕ που βρίσκονται σε κίνδυνο, μόνον όμως εφόσον υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. «Πρέπει να μιλήσουμε ευθέως. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν βρεθούν επενδυτές να στηρίξουμε, στα πλαίσια του νόμου και όπως μπορούμε» είπε, όμως «οι τράπεζες δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση». Σημείωσε επίσης ότι «εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Όμως αυτό δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι δεν θα γίνει με συνδιαλλαγή» και «δεν μπορεί να γίνει φωτογραφικά για ένα συγκρότημα». Έτσι, κατέληξε «αν υπάρχει διακομματική βούληση για την δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε» και «ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους».

Κλείνοντας την δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Ν.Δ στο πρόσωπο του συνεργάτη του Ν. Καρανίκα λέγοντας πως «εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού, δεν έχουν τελειώσει το Harvard. Δεν είναι ούτε Παπασταύρου ούτε Χριστοφοράκοι» τονίζοντας πως «το βασικό σας σχέδιο είναι βάστα Σόιμπλε και βάστα ΔΝΤ».

photο:©INTIMEnews/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

The post Τσίπρας: Για ποιο λόγο παρατήσατε τους αγρότες στο έλεος του Θεού; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα