Τσίπρας εναντίον Τραμπ

22:05 19/3/2016 - Πηγή: iPop

Ποιος θα πίστευε ότι φαβορί των Ρεπουπλικάνων στις ΗΠΑ θα ήταν ο Τραμπ με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητακαι «ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό», να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα, για τη δημοκρατία στην Ευρώπη».

Τόνισε παράλληλα ότι «η Ευρώπη είτε θα επανιδρυθεί στην βάση των ιδρυτικών της αρχών και της πολιτικής ισοτιμίας των κρατών, είτε

δε θα προχωρήσει για πολύ, ενωμένη».

Σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα καθώς «δε μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα στην λιτότητα και κλειστά στους κατατρεγμένους ανθρώπους», προσθέτοντας ότι αν δε μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις, τότε δεν έχει μέλλον.

Κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να υψώσουν δημοκρατικό ανάχωμα στην ακροδεξιά και τον ναζισμό.

Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό είναι ιστορικό χρέος των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη να δώσουν την μάχη για την ανάκτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς.

Χαρακτήρισε τέλος τη συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής ως «ένα πρώτο δειλό βήμα» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι εάν δεν είχε επέλθει τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που θα μετατρέπονταν σε «αποθήκες ψυχών».

The post Τσίπρας εναντίον Τραμπ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα