Τσίπρας- Ματαρέλα: Μας ενώνουν δεσμοί αλλά και κοινές προκλήσεις

20:10 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν ισχυρούς δεσμούς, αλλά τις ενώνουν και κοινές προκλήσεις. Αυτό τονίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Οι κοινές προκλήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας εντοπίζονται τόσο στην οικονομία όσο και στο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Πρωθυπουργός

υπογράμμισε τον Ιταλό Πρόεδρο ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ιταλικός λαός με το ταμπεραμέντο τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας.

«Σήμερα βρισκόμαστε ως χώρες του νότου απέναντι σε κοινές προκλήσεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως η συνεργασία των δύο χωρών είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια καλύτερη Ευρώπη.

«Προσβλέπουμε σταθερά στη δυνατότητα εμβάθυνσης και της διμερούς μας συνεργασίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Ματαρέλα απ’ την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την θερμή υποδοχή, σχολιάζοντας πως «μας ενώνει μια μακρά ιστορία με τρόπο άριστο, αλλά μας ενώνουν και κοινές προκλήσεις».

Ο ίδιος τόνισε πως η οικονομική κρίση προκάλεσε πλήγμα ιδιαίτερα στην Ιταλία και την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα πως τις δύο χώρες ενώνει επίσης το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι δύο χώρες, σύμφωνα με τον Ιταλό Πρόεδρο, δέχονται πολλούς πρόσφυγες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, όμως, τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι ελληνικό ή ιταλικό, αλλά πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Παράλληλα, κάλεσε τη Ευρώπη να βοηθήσει για την επίλυση του προσφυγικού.

Διατηρούμε έξοχες διμερείς σχέσεις σε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, στην ενέργεια

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Τσίπρας- Ματαρέλα: Μας ενώνουν δεσμοί αλλά και κοινές προκλήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα