Τσίπρας- Ερντογάν τα είπαν για Κυπριακό και προσφυγικό

09:20 19/11/2016 - Πηγή: iPop

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω απ’ το Κυπριακό και το προσφυγικό.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την συνομιλία των δύο ανδρών.

Θυμίζουμε ότι αύριο, Κυριακή, ξεκινούν εκ νέου οι συνομιλίες ανάμεσα στους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακινζτί στο Μον Πελεράν της Ελβετίας με

στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το Κυπριακό.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε απ’ τον κ. Αναστασιάδη σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στις μετέπειτα κοινές τους δηλώσεις ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει την ανάγκη για μια λύση «χωρίς κατοχικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων».

Είχε τονίσει ακόμα ότι η δίκαιη λύση του Κυπριακού αποτελεί κρίσιμο και πρωταρχικό εθνικό στόχο και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των κρίσιμων στιγμών οι συνομιλίες για το Κυπριακό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα που ξεκίνησε από την παράνομη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων

Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι μία δίκαιη βιώσιμη λύση θα είναι προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και συμπλήρωσε ότι «με τη στήριξη της Ελλάδας μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Εκτίμησε ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, με μία ιθαγένεια και διασφάλιση των απαραιτήτων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν διαφορές και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και η άλλη πλευρά θα δείξει «την ίδια καλή διάθεση και κατανόηση».

Photo: Andrea Bonetti / PM Handout

The post Τσίπρας- Ερντογάν τα είπαν για Κυπριακό και προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα