Τσακαλώτος: Τώρα έχουμε περισσότερη σαφήνεια | Το χρέος εξαρτάται απ’ την ανάπτυξη

23:15 15/6/2017 - Πηγή: iPop

«Μετά από αυτό το Eurogroup, υπάρχει περισσότερη σαφήνεια τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους επενδυτές», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, στο οποίο υπήρξε συμφωνία για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξέφρασε την άποψη πως μετά από αυτή τη συνεδρίαση έχουμε περισσότερη σαφήνεια και για τον ελληνικό λαό και για τις χρηματαγορές.

«Αναγνωρίζουμε όλες οι πλευρές έχουν προσπαθήσει για να έρθουμε σ’ έναν

συμβιβασμό. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, την ομάδα διαπραγμάτευσης και όλους όσους πίστεψαν ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε στην Ελλάδα έναν οδικό χάρτη για να αλλάξει πορεία. Υπάρχει φως στο τούνελ. Ευχαριστώ τον J. Dijssebloem για όλη την προσπάθεια που έκανε και τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη συμφωνίας.

«Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει στις αγορές και να βγει απ’ το πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η Ελλάδα θα βγει με επιτυχία απ’ το πρόγραμμα το 2018.

Ο τρόπος με τον οποίο φθάσαμε ως εδώ είναι η περισσότερη σαφήνεια για το χρέος, για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα οριστούν και θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για τoν μηχανισμό, ο οποίος θα βασίζεται στην ανάπτυξη και πώς αυτή θα επηρεάσει το χρέος. «Είναι ένας μακροπρόθεσμος μηχανισμός, για τον οποίο θα πρέπει να αποφανθεί το Eurogroup τότε».

Όλες οι πλευρές προσπάθησαν για συμβιβασμό, δημιουργούμε οδικό χάρτη για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα

The post Τσακαλώτος: Τώρα έχουμε περισσότερη σαφήνεια | Το χρέος εξαρτάται απ’ την ανάπτυξη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα