Τρόποι για να αποφύγεις τη ναυτία!

15:00 23/7/2014 - Πηγή: iPop

Λατρεύεις τα ταξίδια και ειδικά τώρα το καλοκαίρι ονειρεύεσαι το δευτερόλεπτο που θα πατήσεις πάνω στη μπουκαπόρτα ενός πλοίου και θα φύγεις σχίζοντας τη θάλασσα για κάποιο ελληνικό νησί! Δυστυχώς, όμως, μόλις πατήσεις την μπουκαπόρτα θυμάσαι πόσο πολύ ζαλίζεσαι μέσα στο καράβι και πόσο βασανιστικές είναι οι 12 ώρες για να φτάσεις από τον Πειραιά στην Αστυπάλαια! Η ναυτία γίνεται ολοένα και εντονότερη με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται,

εσύ τρέχεις στην τουαλέτα και η διάθεσή σου πέφτει κατακόρυφα. Ξέρεις ποιοι είναι οι τρόποι για να αποφύγεις τη ναυτία; Εμείς σου μαζέψαμε τους πιο εύκολους και ελπίζουμε να απολαύσεις το μαγευτικό ταξίδι με το καράβι φέτος το καλοκαίρι!

Πώς προκαλείται η ναυτία;

Αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που παρουσιάζεις συμπτώματα ναυτίας είναι στην πραγματικότητα ένα είδος αποσυντονισμού του οργανισμού σου που προκύπτει από τα αντικρουόμενα μηνύματα που λαμβάνει ο εγκέφαλος. Ενώ εσύ μένεις στατικός, ο εγκέφαλος λαμβάνει μηνύματα κίνησης με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνεται και έτσι να δημιουργείται η ζάλη και τα λοιπά συμπτώματα.

Κορόιδεψε τον εαυτό σου!

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το 99% των περιπτώσεων ναυτίας είναι ψυχολογικές! Αν ξεκινήσεις το ταξίδι σου λέγοντας «δεν θα νιώσω ναυτία» και το πιστέψεις, θα έχεις ένα ευχάριστο ταξίδι!

Κοίτα τον ορίζοντα!

Όταν είσαι στα ανοικτά του πελάγους το καράβι αναγκαστικά θα κουνάει! Το μόνο που θα μένει σταθερό είναι ο ορίζοντας! Αν κοιτάς, λοιπόν, τον ορίζοντα θα ξαναβρείς και την εσωτερική σου ισορροπία!

Εμπιστεύσου την όσφρηση σου!

Η ναυτία συνήθως προκαλείται από έντονες μυρωδιές! Ακόμα και η μυρωδιά από ένα ωραίο άρωμα μπορεί να σου δημιουργήσει ναυτία! Οπότε, αν μυρίσεις οτιδήποτε περίεργο, απομακρύνσου και ψάξε φρέσκο καθαρό αέρα!

Πρόσεξε τι θα φας!

Αν επιλέξεις να φας ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο πριν μπεις στο καράβι – ή ακόμα χειρότερα όσο είσαι μέσα στο καράβι είναι 100% σίγουρο πως θα νιώσεις ναυτία! Οπότε, απέφυγε τροφές με πολλά λιπαρά κι με ζάχαρη!

Μάσα τσίχλα και φάε καραμέλες!

Μπορεί να είπαμε παραπάνω ότι πρέπει να αποφεύγεις τη ζάχαρη αλλά η παραγωγή σάλιου βοηθάει να μην ζαλίζεσαι!

Μη πιεις αλκοόλ!

Το αλκοόλ μπορεί να σου προκαλέσει ναυτία ακόμα και στη ξηρά! Άρα όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ λάθος να πιεις μέσα σε κάποιο καράβι!

Φαέ Τζίντζερ!

Είτε το μασάς, είτε το πίνεις σαν ρόφημα το τζίντζερ είναι το Νο 1 ιατρικό για να γλιτώσεις από τη ναυτία !

Πάρε χάπια!

Οκ! Αυτό δεν ακούστηκε σωστό αλλά αν πάρεις μία δραμαμίνη από το φαρμακείο πριν το ταξίδι θα περάσουν οι ώρες και δεν θα το καταλάβεις!

Άλλαξε κατεύθυνση!

Και όμως πιάνει! Αν αλλάξεις κατεύθυνση που κοιτάς και κινείσαι μέσα στο πλοίο όλα θα έρθουν και θα ηρεμήσουν στο εσωτερικό του στομαχιού σου!

Κλείσε τα μάτια!

Το είπαμε και παραπάνω, όλα είναι μέσα στο μυαλό σου! Οπότε αν κλείσεις τα μάτια σου και σκεφτείς πως είσαι στη ξηρά θα σταματήσεις να νιώθεις ναυτία!

Απέφυγε βιβλία και οθόνες υπολογιστών!

Το να διαβάσεις κάτι όσο κινείσαι είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσεις! Οπότε κλείσε τα πάντα και απόλαυσε το σκηνικό που έχεις γύρω σου!

The post Τρόποι για να αποφύγεις τη ναυτία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα