Τροφές που σ αφήνουν μ άσχημη αναπνοή

18:30 22/7/2014 - Πηγή: iPop

Πάνω κάτω όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι τροφές που σ αφήνουν μ άσχημη αναπνοή. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι ο καφές, το σκόρδο, τα κρεμμύδια. Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι τροφές που δημιουργούν το πρόβλημα! Η φρεσκάδα της αναπνοής σου εξουδετερώνεται και από άλλες τροφές τις οποίες σου μαζέψαμε και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω!

Tip!

Σου δίνουμε και οδηγίες πως θα τις «εξουδετερώσεις» για να μην χάσεις όλους τους ανθρώπους σε ακτίνα 10 μέτρων!

Αλκοόλ και Energy Drinks!

Η τρίτη μπύρα

στο μπαρ ή το ενεργειακό ποτό που θα καταναλώσεις μπορεί να αποτελέσει την καταστροφή για την αναπνοή σου! Όπως ο καφές, το αλκοόλ και η καφεΐνη από τα ενεργειακά ποτά μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Και όταν το στόμα στεγνώνει, τα επίπεδα φυσικής προστασίας της αναπνοής –κοινώς το σάλιο- μειώνονται, εξηγεί η Lisa Harper Mallonee, BSDH, MPH, RD, LD, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Texas A & M University, Baylor College of Dentistry. Αυτή η ξήρανση προωθεί κάποιες δυσάρεστες οσμές. Χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα που περιέχει οινόπνευμα σε ένα ήδη ξηρό στόμα μπορεί να απομακρύνει προσωρινά την οσμή, αλλά αφήνει το στόμα ακόμα ξηρότερο αργότερα με αποτέλεσμα η αναπνοή να μυρίζει ακόμα χειρότερα!

Tip: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος, εκτός από το πόσιμο νερό! Εάν η αναπνοή σου βρωμάει, πιες ένα ποτήρι νερό!

Γαλακτοκομικά

Δεν είναι μόνο τα τυριά που κάνουν το στόμα σου να μυρίζει άσχημα! Και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα μπορούν να δημιουργήσουν άσχημες συνθήκες για τους γύρω σου που όταν μιλάς δεν θα μυρίζουν τριαντάφυλλα…. Επιπλέον, η κακοσμία του στόματος έπειτα από την κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να είναι ένδειξη δυσανεξίας στη λακτόζη!

Tip: Για να γλιτώσεις από την κακοσμία του στόματος από τα γαλακτοκομικά μπορείς να το καταπολεμήσεις με άλλα γαλακτοκομικά. Άλλαξε το τυρί και το γάλα με γιαούρτι Τα υγιή βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι θα βοηθήσουν το σώμα σου να επεξεργαστεί τις τροφές και να σταματήσει η κακοσμία!

Καραμέλες!

Οι καραμέλες όχι μόνο σαπίζουν τα δόντια σου αλλά αφήνουν και μία απαίσια μυρωδιά!

Tip: Για να απομακρύνεις τα βακτήρια της καραμέλας βούρτσισε τη γλώσσα σου! Για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα γίνει σωστά η «δουλειά» χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα καραμέλας ανάμεσα στα δόντια σου!

Κόκκινο κρέας

Έφαγες μια ζουμερή μπριζόλα σε ένα φανταχτερό εστιατόριο και τώρα δεν μπορείς να μιλήσεις γιατί βρωμάει το στόμα σου; Λογικό! Παρόλο που η πρωτεΐνη είναι ένα ζωτικό μέρος της διατροφής μας τα απομεινάρια στη στοματική κοιλότητα μπορούν να παράγουν μία υπερβολικά δυσάρεστη μυρωδιά!

Tip: Φάε μία τσίχλα! Το μάσημα της θα αφαιρέσει τα υπολείμματα των τροφών λέει ο Δρ Yueng, και ενθαρρύνει τους ασθενείς να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή και όχι να αποφεύγουν το κόκκινο κρέας! Η τσίχλα θα παράγει περισσότερο σάλιο και θα καθαρίσει το στόμα. Ιδανικά χρησιμοποίησε τσίχλα με ξυλιτόλη!

The post Τροφές που σ αφήνουν μ άσχημη αναπνοή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα