Τουρκία: Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Κυβέρνησης και φιλοκουρδικού κόμματος

16:53 26/12/2015 - Πηγή: iPop

Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Τουρκικής Κυβέρνησης και φιλοκουρδικού κόμματος, μετά την ακύρωση από μεριάς του κ. Νταβούτογλου της συνάντησης που είχε με την ηγεσία του HDP.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε ότι δεν υπάρχει πια νόημα αυτή η συνάντηση. Ο κ. Νταβούτογλου κατηγόρησε το φιλοκουρδικό κόμμα ότι επενδύει πολιτικά στην βία.

Να θυμίσουμε ότι κ. Ντεμιρτάς από το φιλοκουρδικό κόμμα είχε χαρακτηρίσει την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ένα λάθος από μεριάς της τουρκικής Κυβέρνησης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Ο

κ. Νταβούτογλου είχε σχολιάσει πως «Παίρνουν το μέρος οιουδήποτε με τον οποίον η Τουρκία αντιμετωπίζει μια κρίση. Ο Ντεμιρτάς είπε στη Μόσχα ότι η κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού αεροσκάφους ήταν λάθος, αυτό είναι απολύτως επαίσχυντο και προδοσία. Κύριο καθήκον μας είναι να υψώσουμε τη φωνή μας κατά της ρωσικής σκληρότητας. Η υποστήριξη της Ρωσίας ενώ σκοτώνει αμάχους στη Συρία είναι προδοσία όχι μόνο για τη χώρα αυτή αλλά και για την ανθρωπότητα».

The post Τουρκία: Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Κυβέρνησης και φιλοκουρδικού κόμματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα