Τον Οκτώβρη η επιστροφή των Θεσμών

00:41 5/9/2017 - Πηγή: iPop
Τον ερχόμενο Οκτώβρη θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την τρίτη αξιολόγηση, όπως έγινε γνωστό μετά τη λήξη της συνεδρίασης του EuroWorking Group το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης διαπίστωσαν ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

βελτιώνεται, διότι η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% είναι εφικτή, οι καταθέσεις επιστρέφουν και η ανάπτυξη φέτος μπορεί να ξεπεράσει το 1,8%.

Τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και οι επικεφαλής γύρω στα μέσα Οκτωβρίου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ακόμα ότι στην τρίτη αξιολόγηση θα περιλαμβάνονται 95 προαπαιτούμενα μέτρα, με τα περισσότερα εξ αυτών να σχετίζονται με την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι η χρηματοδότηση της Ελλάδας να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να κυλήσει ομαλά το χρονοδιάγραμμα για το «κλείσιμο» του τρίτου μνημονίου μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Όσον αφορά την υποδόση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 800 εκατ., εκκρεμότητα απ’ την δεύτερη αξιολόγηση, η ελληνική πλευρά αναμένεται να στείλει επιπλέον στοιχεία για την μέχρι τώρα εκκαθάρισή τους.Έπειτα από έλεγχό τους ο ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης.

Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας απ’ τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος μετά απ’ τις θετικές εισηγήσεις των επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) που συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).

The post Τον Οκτώβρη η επιστροφή των Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα