Τον κώδωνα του κινδύνου για την τρομοκρατία κρούουν οι ΗΠΑ- Καλούν τους Αμερικανούς να φύγουν από την Τουρκία

00:15 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Έκκληση στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Τουρκία απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το οποίο υποστηρίζει ότι «η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται στην Τουρκία».

Η ανακοίνωση του State Department η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη επισημαίνει πως οι απειλές για την ασφάλειά τους των πολιτών στην Τουρκία είναι αυξημένες, ενώ παράλληλα δηλώνει στους Αμερικανούς πως πρέπει«να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Τουρκία».

Παράλληλα,

το αμερικανικό ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει ότι έχει διατάξει«να αποχωρήσουν τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στο προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα, καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις επαρχίες της Σμύρνης και των Μούγλων».

Να σημειωθεί πως το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αμέσως μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες τονίζοντας:

Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν βραχυπρόθεσμα επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, στοχοποιώντας αθλητικές συγκεντρώσεις, τουριστικούς χώρους, εστιατόρια και μεταφορικά μέσα

Σημείωση!

Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα και το Ισραήλ παρακάλεσε τους πολίτες του που ζουν στην Τουρκία να απομακρυνθούν.

The post Τον κώδωνα του κινδύνου για την τρομοκρατία κρούουν οι ΗΠΑ- Καλούν τους Αμερικανούς να φύγουν από την Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα