Το Βέλγιο πενθεί τα θύματά του

07:35 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Η επόμενη μέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες βρίσκει τις αρχές να συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις έρευνές τους με σκοπό να εντοπίσουν τον τρίτο δράστη του αεροδρομίου που καταζητείται και να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για το τρομοκρατικό χτύπημα. Οι πολίτες είναι παγωμένοι, προσπαθώντας να επιστρέφουν στους ρυθμούς τους, κάτι που φαντάζει αδύνατο μόλις μια ημέρα μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Ευρώπη.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων είναι 31 νεκροί και 250

τραυματίες, ενώ φόβοι υπάρχουν ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν.

Οι πρώτες δύο εκρήξεις έγιναν στο αεροδρόμιο Zaventem, βόρειο-ανατολικά του κέντρου της πόλης, γύρω στις οκτώ τοπική ώρα. 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο.

Μία τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό Maelbeek στην rue de la Loi, κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δύο από τους ύποπτους επιτιθέμενους φαίνονται σε πλάνα από το CCTV ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας μαύρα γάντια στα αριστερά χέρια τους όπου πιστεύεται ότι κρατούσαν πυροκροτητές. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Frederic van Leeuw είπε ότι οι δύο άνδρες «είναι πολύ πιθανό να έχουν διαπράξει επίθεση αυτοκτονίας».

Ο τρίτος δράστης καταζητείται κι έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σε επιδρομή σε σπίτι σε προάστιο των Βρυξελλών βρέθηκαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, μια βόμβα με καρφιά και χημικά προϊόντα.

Την ευθύνη των αιματηρών επιθέσεων ανέλαβε ο ISIS με κείμενο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό σήμερα, Τετάρτη, ενώ τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ η Παγκόσμια Κοινότητα καταδίκασε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην βελγική πρωτεύουσα.

Photo: Emmanuel Dunand/AFP/Getty

The post Το Βέλγιο πενθεί τα θύματά του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα