Το τατουάζ είναι ακόμα ταμπού στην εργασία;

06:31 31/8/2014 - Πηγή: iPop

Φοβάσαι ακόμα να βάλεις μελάνη στο σώμα σου; Θεωρείς πως το τατουάζ είναι ακόμα ταμπού στην εργασία; Σκέψου το πιο ανοιχτόμυαλα αλλά συγχρόνως όπως θα το σκεφτόταν και το αφεντικό σου.

Όταν το CarreerBuiler, μια online εταιρία για δουλειές, έκανε μια έρευνα για το ποια είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, που θα τους απέτρεπαν από το α δώσουν προαγωγή σε κάποιον, τα σκουλαρίκια ήταν η πρώτη τους απάντηση με 37% και τα τατουάζ στη τρίτη θέση με 31%. Επιπλέον, το Pew Research Center ανακάλυψε, πάνω στο θέμα τον ταμπού στην εργασία,

πως το 38% στις ηλικίες 18-29 , απ’όσους απάντησαν στις ερωτήσεις, είχαν τουλάχιστον ένα τατουάζ και το 23% είχε σκουλαρίκι σε σημείο πέρα από το αυτί.

Οι εταιρίες, από την άλλη πλευρά, αν και έχουν καταλάβει και εξυγχρονιστεί με την ιδέα πως τα τατουάζ δεν είναι μόνο για ανθρώπους ταπεινής καταγωγής ή για μέλη συμμοριών, δεν έχουν αφήσει τελείως ελεύθερη ακόμα την επιλογή στους υπαλλήλους να φανερώνουν τα τατουάζ εν ώρα εργασίας. Ειδικά στα άτομα που έχουν επαφή με τον κόσμο επιβάλλεται να κρύψουν τα τατουάζ, που έχουν στο σώμα τους.

Επειδή τα ταμπού πεθαίνουν δύσκολα, καλό θα ήταν στις συνεντεύξεις για δουλειά να κρύβεις τα τατουάζ σου. Αν καταφέρεις και πάρεις τη δουλειά, όταν αποδείξεις το πόσο καλός και χρήσιμος είσαι στον εργασιακό σου χώρο, μπορείς να προσεγγίσεις το αφεντικό σου και να τον ενημερώσεις για την προτίμηση σου να έχεις μελάνη στο σώμα σου.

Το θετικό στοιχείο είναι πως, όσο ο καιρός περνάει, τα στερεότυπα και τα ταμπού της κοινωνίας αλλάζουν. Κάθε εποχή έχει και τις δικές της αντιλήψεις για το τι είναι κατακριτέο και πρέπει να περιθωριοποιείται. Σίγουρα δεν είμαστε στο σημείο, που βρισκόμασταν πριν από μία με δύο δεκαετίες, στο θέμα της εξωτερικής εμφάνισης και το πόσο παίζει ρόλο στον χώρο της εργασίας.

The post Το τατουάζ είναι ακόμα ταμπού στην εργασία; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα