Το ποδόσφαιρο έγραψε ιστορία με φόντο τη γυναίκα

10:04 3/12/2020 - Πηγή: iPop

Αν, πριν κάποια χρόνια, συζητούσαμε το ενδεχόμενο να βρεθεί γυναίκα διαιτητής στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» του ποδοσφαίρου, δεν θα μας πίστευε κανείς. Ωστόσο, χθες, 2 Δεκεμβρίου έγινε αυτό που λίγοι περίμεναν και συνάμα γράφτηκε ιστορία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ποδοσφαίρου. Η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα Champions League είναι γεγονός.

Στεφανί Φραπάρ λέγεται η γυναίκα που έγραψε ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η ίδια ορίστηκε από την UEFA

να διευθύνει τον αγώνα της Γιουβέντους κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, γεγονός που αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα για την ίδια, αλλά και για τη διοργάνωση.

On Wednesday night, Stéphanie Frappart became the first woman to referee a men's #UCL match, when she took charge of Juventus vs Dynamo Kyiv.

Congratulations, Stéphanie! pic.twitter.com/Sw87HRvcEI

UEFA (@UEFA) December 2, 2020

Η 36χρονη διαιτητής, προ μίας εβδομάδας, έκανε την εμφάνιση της στο παιχνίδι Γρανάδα-Ομόνοια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa League. Η άρτια εμφάνιση της ήταν το έναυσμα για την αρμόδια αρχή να της δώσει την ευκαιρία να μπει στα «βαθιά».

Το ντεμπούτο της στο Champions League

Όπως αναφέραμε παραπάνω η Γαλλίδα βρέθηκε να είναι η «άρχουσα» του αγώνα στην αναμέτρηση Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου, εν όψει της 5ης αγωνιστικής του UEFA Champions League.

Twitter /FIFA Women’s World Cup

H πρωτοεμφανιζόμενη διαιτητής είχε ένα ήρεμο βράδυ στο Τορίνο, χωρίς εντάσεις, παίρνοντας σωστές αποφάσεις οι οποίες δεν «ξεσήκωσαν» διαμαρτυρίες από τις δύο ομάδες. Μοίρασε 2 κίτρινες κάρτες (μία για κάθε ομάδα), ενώ χρειάστηκε να πάρει τη βοήθεια του VAR, για τον καταλογισμό του δεύτερου τέρματος της Γιουβέντους. Θα μπορούσαμε να πούμε πως στάθηκε γούρι για την ιταλική ομάδα, η οποία πήρε μια εύκολη νίκη με σκορ 3-0.

Stephanie Frappart makes history by becoming the first-ever female official to referee a men's #UCL match, taking charge of Juventus vs Dynamo Kiev. pic.twitter.com/oW1Hh5v5ED

SuperSport (@SuperSportTV) December 2, 2020

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλίδα ρέφερι, τον Απρίλιο του 2019, έγινε η πρώτη γυναίκα που σφύριξε αγώνα ανδρών στη χώρα της, ενώ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών ανάμεσα στις ΗΠΑ και Ολλανδία. Μάλιστα, πέρυσι το καλοκαίρι έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα τον τελικό SuperCup ανάμεσα στις Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Twitter/Champions League on CBS Sports

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το ποδόσφαιρο έγραψε ιστορία με φόντο τη γυναίκα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα