Το πιο cozy πιάτο του Φθινοπώρου σε περιμένει – Το μυστικό που θα κάνει την σούπα κολοκύθας σου ακαταμάχητη

15:00 3/11/2022 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι τρόποι για να φτιάξεις μία κολοκυθόσουπα κι αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη! Κόκκινη πάστα κάρυ, φρέσκο ​​τζίντζερ και σκόρδο! Νομίζω πως ήδη σου τρέχουν τα σάλια! Πρόσθεσε λίγο τόφου και δες την σούπα σου να παίρνει μία μεταξένια και λεία υφή, ενώ παράλληλα σου προσφέρει άφθονη φυτική πρωτεΐνη! Φρόντισε να σερβίρεις την σούπα σου έχοντας προσθέσει λίγο χυμό λάιμ, απογειώνοντας την γεύση της. Εγώ θα σου ευχηθώ καλή απόλαυση!

Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας: Ένας απρόσμενος και άκρως γευστικός συνδυασμός

Σούπα κολοκύθας: Τα υλικά που θα χρειαστείς1 κουταλιά
της σούπας ελαιόλαδο1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένο3 κουταλιές της σούπας πάστα κόκκινο κάρυ2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών 1 1/2 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους1 κονσέρβα γάλα καρύδας των 400 ml1  συσκευασία τόφου, στραγγισμένο2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ6 κουταλιές της σούπας αλατισμένα φιστίκια θρυμματισμέναΦρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο και κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά), για το σερβίρισμα

Οι 5 καλύτερες συνταγές με κολοκύθα που όλοι θέλουν να μαγειρέψουν αυτό το φθινόπωρο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει, για 6 με 7 λεπτά.Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τζίντζερ και σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ξύνοντας τα ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε την κολοκύθα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καλύπτουμε κα μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό. Αφήνουμε τα υλκά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, 12 με 15 λεπτά.Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε γάλα καρύδας, το τόφου, τον χυμό λάιμ και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, σερβίρουμε την σούπα μας πασπαλίζοντάς την με φιστίκια, κόλιανδρο και τριμμένη κόκκινη πιπεριά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πιο cozy πιάτο του Φθινοπώρου σε περιμένει – Το μυστικό που θα κάνει την σούπα κολοκύθας σου ακαταμάχητη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φθινοπώρου,fthinoporou