Το παραδοσιακό αφρικανικό χωριό που πρέπει να δεις καθώς κάθε σπίτι είναι έργο τέχνης!

15:26 22/5/2021 - Πηγή: iPop

Στη βάση ενός λόφου, με θέα στη Σαβάνα, βρίσκεται η Tiébélé – ένα αφρικανικό χωριό στη Μπουρκίνα Φάσο. Εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά τον 15ο αιώνα η κοινότητα σε 1,2 στρέμματα που φιλοξενούν τον λαό της Κασένα, τον αρχηγό τους και το βασιλικό δικαστήριο – μαζί αποτελώντας μια από τις παλαιότερες εθνικές ομάδες στη Μπουρκίνα Φάσο. Το 2009, η φωτογράφος Rita Willaert και η ταξιδιωτική blogger Olga Stavrakis ήταν αρκετά τυχεροί που ήταν μερικοί από τους λίγους ανθρώπους που είχαν ποτέ

τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον απομονωμένο ιστότοπο. Το παραδοσιακό αφρικανικό χωριό όπου κάθε σπίτι είναι έργο τέχνης είναι κάτι που αξίζει να δεις έστω και μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Tiébélé: Το παραδοσιακό αφρικανικό χωριό όπου κάθε σπίτι είναι έργο τέχνης

Στην Tiébélé υπάρχει ένας ανέγγιχτος, μοναδικός τρόπος ζωής των χωρικών και οι τοπικές παραδόσεις προστατεύονται για αιώνες. Η Olga Stavrakis αφηγείται την εμπειρία της, εξηγώντας πώς πριν φτάσουν τους δόθηκε ακόμη και ένας ενδυματολογικός κώδικας: «Μας είπαν εκ των προτέρων ότι δεν πρέπει να φορέσουμε τίποτα κόκκινο και να μην φέρουμε ομπρέλα. Μόνο στην εξαιρετικά ευγενής οικογένεια επιτρέπεται αυτό το προνόμιο και θα αποτελούσε μεγάλη προσβολή για τους οικοδεσπότες μας. “

Η βασιλική κατοικία Tiébélé αποτελείται από μια σειρά από μικρά σπίτια από πηλό όπου είναι ζωγραφισμένα στο χέρι σε διαφορετικά γεωμετρικά σχέδια και σύμβολα χρησιμοποιώντας χρώματα. Αυτά τα μοτίβα είναι ένας από τους οπτικούς δείκτες που διαφοροποιούν τα βασιλικά σπίτια από αυτά των «απλών ανθρώπων». Μια άλλη διαφορά είναι τα μεγέθη της πόρτας των καλυβών: ο αρχηγός για παράδειγμα, έχει το σπίτι με τη μικρότερη πόρτα, για προστασία. Ενώ οι περισσότερες από τις κατασκευές είναι σπίτια, μερικές από τις πιο περίτεχνα διακοσμημένες είναι μαυσωλεία, όπου οι νεκροί αναπαύονται.

Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα και σίγουρα μία μοναδική εμπειρία ζωής! Οι φωτογραφίες από το παραδοσιακό αφρικανικό χωριό όπου κάθε σπίτι είναι έργο τέχνης θα σε κάνουν να μείνεις άφωνη μπροστά στα όσα έχουν καταφέρει και διαμορφώσει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το παραδοσιακό αφρικανικό χωριό που πρέπει να δεις καθώς κάθε σπίτι είναι έργο τέχνης! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα