Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων για να βρεις τον έρωτα της ζωής σου

20:15 29/10/2022 - Πηγή: iPop

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις την όμορφη και συγκινητική ιστορία που θα σου διηγηθώ, αλλά πίστεψέ με μέχρι να τελειώσεις αυτό το άρθρο, θα αναθεωρήσεις όλα όσα είχες στο μυαλό σου για τον έρωτα, την αγάπη και τις αδελφές ψυχές!

Σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες οι άνθρωποι στην αρχή του χρόνου, όταν πρωτοδημιουργήθηκαν, είχαν μια μορφή διαφορετική από αυτή που έχουν σήμερα. Ήταν ένα σώμα το οποίο αποτελούνταν από τον άνδρα και τη γυναίκα, είχε, δηλαδή, τέσσερα χέρια, τέσσερα πόδια και ένα κεφάλι με δύο πρόσωπα, ένα από το κάθε φύλο.

Στο «Συμπόσιο», ο Πλάτωνας βάζει τον Αριστοφάνη να αφηγηθεί την ιστορία των αδελφών ψυχών κι εκείνος εξηγεί:

«Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν αρχικά με τέσσερα χέρια, τέσσερα πόδια και ένα κεφάλι με δύο πρόσωπα. Φοβούμενος τη δύναμή τους, ο Δίας τους χώρισε σε δύο ξεχωριστά μέρη, καταδικάζοντάς τους να περάσουν τη ζωή τους αναζητώντας το άλλο τους μισό».

Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα: Το ανδρόγυνο και η έννοια του «άλλου μισού»

Πριν μάθουμε τι φοβόντουσαν οι Θεοί, ας αναλύσουμε λίγο περισσότερο τη φύση των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι υπήρχαν τρία φύλα στη φύση: Άνδρας, Γυναίκα και ο «Ανδρόγυνος». Κάθε φύλο είχε ένα σετ γεννητικών οργάνων, με το ανδρόγυνο να έχει και το αρσενικό και το γυναικείο. Το φύλο των ανθρώπων είχε να κάνει με την καταγωγή τους. Οι Άντρες, δηλαδή, ήταν παιδιά του Ήλιου και οι Γυναίκες τα παιδιά της Γης. Ωστόσο, τα Ανδόργυνα ήταν παιδιά της Σελήνης, που γεννήθηκαν από τη συγχώνευση του Ήλιου και της Γης.

Διαλεκτική: Από τον Σωκράτη έως τον Elon Musk – Τι σημαίνει η λέξη που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες;

Όπως αναφέρει ο Πλάτωνας, υπήρχε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν πολύ ισχυρά πλάσματα, ατρόμητα και δυνατά, και τολμούσαν ακόμη και να απειλήσουν τους Θεούς. Τους απείλησαν, μάλιστα, ότι θα κυβερνήσουν στη θέση τους, έχοντας στο μυαλό τους ότι θα αναλάβουν την εξουσία και θα γίνουν οι νέοι Θεοί. Έτσι, οι Θεοί έπρεπε να απαντήσουν και να σκεφτούν πώς θα αντιμετωπίσουν την απειλή των ανθρώπων και τι έπρεπε να γίνει ώστε να αποκατασταθεί ξανά η ισορροπία και η αρμονία.

Σκέφτηκαν να καταστρέψουν εντελώς τους ανθρώπους, να τους αντιμετωπίσουν σε μια μάχη και να τους σκοτώσουν με κεραυνό, όπως έκαναν με τους Τιτάνες. Αλλά αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι, δεν θα υπήρχαν ούτε τα αφιερώματα στους Θεούς από τους ανθρώπους, μια σκέψη που οι Θεοί δεν απολάμβαναν καθόλου.

Έτσι, ο Δίας βρήκε άλλη λύση. Ήθελε να χωρίσει τους ανθρώπους στη μέση και να τους τιμωρήσει. Πέρα από τον πόνο που θα τους προκαλούσε, θα διπλασίαζε και τον πληθυσμό των ανθρώπων, διπλασιάζοντας και τα αφιερώματα που θα απολάμβαναν. Το σκέφτηκε καλά και υλοποίησε την ιδέα του. Τους χώρισε.

Αυτά τα νέα πλάσματα ζούσαν σε πλήρη δυστυχία, βουτηγμένα στον πόνο και τη θλίψη. Ήταν τόσο λυπημένοι που δεν έτρωγαν ή δεν έπιναν τίποτα για μέρες.

Ο Απόλλωνας, ο Θεός της μουσικής, της αλήθειας και του φωτός, δεν άντεξε να τους βλέπει έτσι, γι’ αυτό, θέλοντας να απαλύνει τον πόνο τους, τους έραψε και τους έδωσε μία άλλη μορφή. Έτσι, οι άνθρωποι μετατράπηκαν από πλάσματα διπλού προσώπου και διπλού φύλου με οκτώ άκρα, σε μονοπρόσωπα πλάσματα ενός φύλου, με δύο χέρια και δύο πόδια, τα οποία λαχταρούσαν να βρουν το άλλο τους μισό.

Οι Αρχαίοι Έλληνες έκαναν σεξ 12 φορές την ημέρα! Αυτή ήταν η τροφή που τους χάριζε αυτές τις επιδόσεις και την έχεις και εσύ στο ντουλάπι σου

Από την φύση τους, λοιπόν, οι άνθρωποι ένιωθαν την επιθυμία να βρουν το άλλο τους μισό και να γίνουν ξανά ένα ολόκληρο. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν αυτά τα δύο μισά βρουν το ένα το άλλο, θα υπάρξει μια «σιωπηλή κατανόηση», θα αισθανθούν απευθείας ότι γνωρίζονται από πάντα, θα έχουν μεταξύ τους μία οικειότητα που δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά με κανέναν άλλο άνθρωπο πάνω στη γη.

Τώρα κατά πόσο ισχύει αυτή η ιστορία φαντάζομαι πως δε θα μάθουμε ποτέ, αλλά εμένα μου αρέσει να πιστεύω στην αγάπη, γιατί με κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Ωστόσο, σκέψου λίγο τι συμβαίνει στην καθημερινότητά σου, οι τυχεροί που βρήκαν την αδελφή ψυχή τους περιγράφουν το συναίσθημα με παρόμοιο τρόπο: «Ήταν σαν να γνωριζόμασταν χρόνια. Ένιωσα σαν να ανήκουμε ο ένας στον άλλον».

Είθε, λοιπόν, όλοι να βαδίσουμε άφοβα αυτό το γενναίο μονοπάτι και να βρούμε το άλλο μας μισό. Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μη σταματήσεις ποτέ να το αναζητάς. Μη συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο πιστεύοντας ότι η αληθινή αγάπη είναι απλά μία φαντασίωση και δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή. Σε έναν τρομακτικό κόσμο που μόνο μας απογοητεύει, η καρδιά μας πρέπει να παραμείνει δυνατή. Γιατί το σπίτι που θέλουμε να χτίσουμε δεν είναι απλά ένα μέρος, είναι ένα συναίσθημα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων για να βρεις τον έρωτα της ζωής σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα