Το μήνυμα της Ανάστασης σε όλους τους Έλληνες

21:25 30/4/2016 - Πηγή: iPop

Στις καρδιές των Ελλήνων ηχεί το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού. Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα λίγα μόλις λεπτά μετά τις 20:00 το Μεγάλο Σάββατο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο το μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα. Η φετινή, όμως, Ανάσταση στην Χίο δεν θυμίζει τις υπόλοιπες χρονιές καθώς αντί για ρουκέτες υπάρχουν μαύρες σημαίες.

Να σημειωθεί πως η υποδοχή

του Αναστάσιμου Φωτός όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Αθήνα από αποστολή της Κυβέρνησης στην οποία προΐσταται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος τωνΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών ο οποίος παράλαβε το φως δήλωσε:

Για άλλη μία φορά, η πίστη όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών ενισχύεται με την ευλογία και την πνευματική Του δύναμη. Νίκη της ελπίδας και της αισιοδοξίας και ευθύνη δική μας, για να την μετατρέψουμε σε δύναμη δημιουργικότητας στον αγώνα που δίνουμε όλοι για την αναγέννηση της πατρίδας μας

Και πρόσθεσε: «Με την μέριμνα της ελληνικής Κυβέρνησης, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα και από εκεί θα παραληφθεί από όλες τις ιερές Μητροπόλεις, ώστε να φέρει σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης».

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε 17 προορισμούς σ’ όλη την Ελλάδα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Να θυμίσουμε πως στην τελετή του Παναγίου Τάφου μετείχε κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη η οποία σε μήνυμά της σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο λαός μας έχει περάσει πολλές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Καταφέραμε, όμως, να σταθούμε όρθιοι, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τις οικονομικές πιέσεις.

Ο ελληνικός λαός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους πιο αδύναμους και αυτό είναι το μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας που μεταδίδει σήμερα η ελληνική κοινωνία».

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Το μήνυμα της Ανάστασης σε όλους τους Έλληνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα