Το κλειδί της επαγγελματικής επιτυχίας είναι… η σύζυγός σου

16:31 26/9/2014 - Πηγή: iPop

Προσωπική ζωή ή καριέρα; Ξέχνα το δίλημμα, καθώς έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Η πορεία της επαγγελματικής επιτυχίας σου εξαρτάται από τον (επιτυχημένο) γάμο σου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να έχεις μια ευσυνείδητη, αξιόπιστη σύζυγο φαίνεται να είναι το κλειδί για την επιτυχία. Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σύντροφός σου παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τους συναδέλφους σου στις αποφάσεις που παίρνεις για να δώσεις ή να πάρεις αύξηση ή προαγωγή σε κάποιον.

«Η μελέτη δείχνει ότι

δεν είναι μόνο δική σας προσωπικότητα που επηρεάζει τις εμπειρίες που οδηγούν σε μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία, αλλά ότι η προσωπικότητα του συζύγου σας μετράει πάρα πολύ», δήλωσε ο Joshua Jackson, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Psychological Science, βασίζονται σε μια πενταετή μελέτη σε σχεδόν 5.000 παντρεμένους ανθρώπους ηλικίας 19 έως 89, που εργάζονταν και οι δύο σε ποσοστό περίπου 75% του δείγματος.

Οι εργαζόμενοι που συγκέντρωναν τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν επαγγελματική επιτυχία έτειναν να έχουν έναν ή μια σύζυγο με προσωπικότητα που χαρακτηριζόταν από ευσυνειδησία, ανεξαρτήτως φύλου. Τα ευρήματα δείχνουν ότι αυτό το προφίλ συζύγου συμβάλλει στην επιτυχία στο χώρο εργασίας με τρεις τρόπους:

Πρώτον, μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως «outsourcing», ο εργατικός σύζυγος μπορεί να αναθέσει δουλειές σχετικές με το νοικοκυριό στη σύζυγό του, όπως η πληρωμή λογαριασμών, η αγορά τροφίμων και η ανατροφή των παιδιών.Οι εργαζόμενοι, επίσης, ήταν πιθανό να μιμηθούν κάποιες από τις καλές συνήθειες των συζύγων τους, παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά, όπως η επιμέλεια και η αξιοπιστία.Τέλος, το να έχει κάποιος μια / ένα σύζυγο που διατηρεί ομαλή την προσωπική ζωή μπορεί να μειώσει το άγχος και να καταστήσει ευκολότερο να διατηρηθεί μια παραγωγική ισορροπία προσωπικής – επαγγελματικής ζωής.

The post Το κλειδί της επαγγελματικής επιτυχίας είναι… η σύζυγός σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα