Το φιλόδοξο σχέδιο Microsoft-Facebook: Κατασκευή υπερατλαντικού υποθαλάσσιου καλωδίου

09:23 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Microsoft και Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου σχεδίου που αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017. Ποιο είναι αυτό; Ένα υπερατλαντικό υποθαλάσσιο καλώδιο.

Το καλώδιο θα περνάει απ’ τον Ατλαντικό Ωκεανό και σκοπός του είναι η αντιμετώπισης της όλο και αυξανόμενης ανάγκης για υψηλές ταχύτητες στις υπηρεσίες Διαδικτύου και υπολογιστικού νέφους.

Το καλώδιο «MAREA» θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Αύγουστο κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον

Οκτώβρη του 2017.

Το μήκος του καλωδίου θα είναι 6.600 χιλιόμετρα και θα αποτελέσει το πρώτο καλώδιο που θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την νότια Ευρώπη. Το ίδιο θα λειτουργεί κάτω από την εποπτία της Telxius, του τμήματος υποδομών της Telefonica. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι η μεταφορά 160 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο.

Την ίδια στιγμή ο κολοσσός Microsoft κάνει πειράματα με υποβρύχια κέντρα πληροφορικής στο Πρόγραμμα Natick, στην βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ το 2015 προχώρησε στην πειραματική λειτουργία ενός υποδείγματος για τέσσερις μήνες στον θαλάσσιο πυθμένα.

Σημειώνεται ότι τα υποβρύχια κέντρα πληροφορικής έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν χρήση ανανεώσιμων θαλάσσιων πηγών ενέργειας και αναμένεται να προκαλέσουν μείωση του κόστους του ψυκτικού συστήματος για τα κέντρα πληροφορικής, τα οποία παράγουν πολλή θερμότητα. Παράλληλα, θα μειωθούν και οι αποστάσεις μεταξύ συνδεδεμένων πληθυσμών.

The post Το φιλόδοξο σχέδιο Microsoft-Facebook: Κατασκευή υπερατλαντικού υποθαλάσσιου καλωδίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα