Το εναλλακτικό σχέδιο των διακινητών- Μεταφορά προσφύγων με καΐκια από την Ελλάδα στην Ιταλία

09:19 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Τα σχέδια των διακινητών των προσφύγων και των μεταναστών χάλασαν έπειτα από το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου και τον εγκλωβισμό 50.000 ατόμων στην Ελλάδα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με τη συμφωνία Ευρώπης- Τουρκίας να προβλέπει ότι θα σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα, οι διακινητές αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

το εναλλακτικό σχέδιο των διακινητών είναι η μεταφορά προσφύγων με καΐκια από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Η DW μάλιστα γράφει, επικαλούμενη διακινητές, των οποίων τα τηλέφωνα βρίσκονται στο Facebook, οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου.

Πώς θα γίνεται η μεταφορά;

Η Αττάλεια, η Μερσίνη και η Αθήνα θα είναι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα τα τρία σημεία αφετηρίας για τα ψαροκάικα και τα μικρά εμπορικά πλοία.

Η εφημερίδα γράφει ότι κάποιοι διακινητές επιθυμούν να κάνουν ακόμα και δύο δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ ένας διακινητής κάνει λόγο για 200 άτομα μέσα σε καΐκι.

Οι οδηγίες που φέρονται ότι θα δίνονται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι να παραμένουν κάτω από το κατάστρωμα έως ότου περάσουν τα διεθνή ύδατα.

3.000-5.000 ευρώ από κάθε άτομο φέρεται να ζητούν οι διακινητές για να εκτελέσουν αυτά τα δρομολόγια.

Το γερμανικό DPA μεταδίδει ότι όλο και πιο συχνές γίνονται το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις γύρω από εναλλακτικές διαδρομές.

Δεν υπάρχει λύση ως δια μαγείας για όλα τα προβλήματα

Σε συνέντευξή του ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι δεν γίνεται να λυθούν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας επειδή υπεγράφη η συμφωνία και ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να συνδράμουν στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών.

«Οι χώρες μέλη δεν μπορούν να περιμένουν ότι όλα θα λυθούν δια μαγείας επειδή επετεύχθη μια συμφωνία. Τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά».

Να τονισθεί ότι από τις 7:00 της 24/03/2016 έως τις 7:00 της 28/03/2016 διεσώθησαν 292 πρόσφυγες σε 6 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Λέσβου,Σάμου και Κω.

The post Το εναλλακτικό σχέδιο των διακινητών- Μεταφορά προσφύγων με καΐκια από την Ελλάδα στην Ιταλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα