Το έμμεσο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Ειδομένη

08:01 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Για την αφαίρεση των τειχών μεταφορικά και κυριολεκτικά μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη Σύνοδο για την Ειρήνη και την Μη χρήση βίας, η οποία λαμβάνει χώρα στη Ρώμη. Μ’ αυτή του την αναφορά ο Πάπας φαίνεται πως θέλησε να αποστείλει ένα έμμεσο μήνυμα για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πάπα Φραγκίσκου:

Πρέπει να αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνον τα μεταφορικά, αλλά και εκείνα της λυπηρής πραγματικότητας. Πρέπει να θεωρηθούν οι συνάνθρωποί μας αδελφές και αδελφοί ώστε να ξεπερασθούν πόλεμοι και συγκρούσεις

και να αφαιρεθεί το μεγάλο εμπόδιο, εκείνο που εγείρεται με το τείχος της αδιαφορίας. Οι πρόσφατες εξελίξεις μας δείχνουν ότι αν μιλώ για τείχος δεν είναι μόνον για να χρησιμοποιήσω μεταφορική γλώσσα, αλλά και επειδή πρόκειται για μια λυπηρή πραγματικότητα

Η La Republica σχολιάζει ότι τα λόγια του Πάπα αναφέρονται ξεκάθαρα στα κλειστά σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων.

Η εφημερίδα σχολιάζει επίσης το γεγονός ότι η παραπάνω αναφορά ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η Αυστρία υψώνει φράχτη 250 μέτρων στα σύνορα με την Ιταλία. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Asna, «ο φράχτης θα χρησιμεύσει, σε περίπτωση ανάγκης, για να περιορίσει την είσοδο μεταναστών, προερχόμενων από την Ιταλία».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στη Λέσβο, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

The post Το έμμεσο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα