Το ΕΚΠΑ ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

19:36 8/2/2020 - Πηγή: iPop

Μεγάλη διάκριση για το ΕΚΠΑ, το οποίο βρίσκεται στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ ποζάρει σε υψηλή θέση στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «Top Universities by Top Google Scholar Citations» της Webometrics, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

βρίσκεται στην 74η θέση παγκοσμίως.

Η λίστα περιλαμβάνει 4.320 Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και 28 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Οι διακρίσεις του ΕΚΠΑ

Το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 74η θέση παγκοσμίως, στην 11η θέση στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων.

Την πεντάδα με τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια συμπληρώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην θέση 324, το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 399, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 400 και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 437.

Η πρώτη πεντάδα παγκοσμίωςΧάρβαρντΣτάνφορντΜπέρκλεϊ (Καλιφόρνια)ΜΙΤΠανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια)

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ιδιαίτερα εντυπωσιακό» γεγονός το ότι ο αριθμός των ετεροαναφορών του καλύπτει το 33% του συνόλου των ετεροαναφορών των τριάντα ελληνικών πανεπιστημίων που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη.

Τονίζεται πως η μελέτη των ετεροαναφορών θεωρείται το εγκυρότερο κριτήριο αποτίμησης του επιστημονικού – ερευνητικού έργου ενός πανεπιστημίου, καθώς επικεντρώνεται ότι στον αριθμό των άρθρων που έχουν γραφτεί από τους καθηγητές του πανεπιστημίου, αλλά στον αριθμό των αναφορών του ονόματος και του έργου του που έχουν γίνει σε άρθρα και έρευνες άλλων συγγραφέων και καθηγητών άλλων πανεπιστημίων. Είναι, λοιπόν, ένας δείκτης που καταγράφει την επίδραση των ακαδημαϊκών στο αντικείμενο που θεραπεύουν, αλλά και επιστημονική αναγνώριση από την ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως.

Δείτε τις θέσεις των ελληνικών πανεπιστημίων πέρυσι:

Τα ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου!

Το άρθρο Το ΕΚΠΑ ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα