Το ΔΝΤ επιστρέφει. Πότε θα το υποδεχτεί η ελληνική Κυβέρνηση;

08:30 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό να βρίσκεται ήδη στα χέρια των Θεσμών, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τελική πρόταση η οποία θα περάσει από την Βουλή των Ελλήνων, έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα.

18 Ιανουαρίου, λοιπόν, η ελληνική Κυβέρνηση υποδέχεται και πάλι την Ντέλια Βελκουλέσκου και το υπόλοιπο επιτελείο

του Ταμείου.

Το επιτελείο του Ταμείου θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά φαίνεται πως έρχονται σε αντίθεση με όσα ζητάνε οι Θεσμοί, και ιδιαίτερα το ΔΝΤ.

Οι διαφωνίες βρίσκονται κυρίως στην μείωση των κύριων συντάξεων – που επιθυμούν οι Θεσμοί και όχι η Κυβέρνηση- και στην αύξηση των εισφορών- που επιθυμεί η Κυβέρνηση αλλά όχι και οι Θεσμοί.

Το ασφαλιστικό διαδραματίζει όμως και κρίσιμο ρόλο σχετικά με την παραμονή ή όχι του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Αν και το ΔΝΤ δεν φαίνεται, προς το παρόν, διατεθειμένο να βρίσκεται στο πρόγραμμα, δεν αποκλείεται τελικά να συμμετάσχει, καθώς μια από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει- η ελάφρυνση του χρέους- φαίνεται πως έχει γίνει δεκτή από τους Ευρωπαίους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει είναι η πρώτη αξιολόγηση καθώς μετά τις αναβολές που έχει πάρει, η αγωνία για το πότε θα ολοκληρωθεί όλο και μεγαλώνει.

The post Το ΔΝΤ επιστρέφει. Πότε θα το υποδεχτεί η ελληνική Κυβέρνηση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα