Το δέρμα στα πόδια σου έχει κίτρινο χρώμα; Οι πιθανοί λόγοι

19:28 13/10/2019 - Πηγή: iPop

Ο κάθε άνθρωπος έχει κι ένα πολύ διαφορετικό χρώμα δέρματος, το οποίο μπορεί να είναι επίσης διαφορετικό ανάμεσα στα σημεία του σώματος. Μήπως έχεις παρατηρήσει πάνω σου ή σε άλλους το δέρμα στα πόδια να είναι κίτρινο; Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό και μάλιστα όχι μια, αλλά πέντε!

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς απ’ τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το δέρμα στα πόδια έχει κίτρινο χρώμα, αλλά να θυμάσαι πως ο μόνος κατάλληλος για να σου πει τι έχεις είναι ο γιατρός σου.

Το κίτρινο χρώμα στο δέρμα στα πόδια μπορεί να οφείλεται
σε…Κάλο

Ναι, οι κάλοι μπορεί να φταίνε γι’ αυτό το κίτρινο χρώμα στα πόδια σου. Φοράς πολύ σφιχτά παπούτσια; Για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να έχουν καταπονεθεί τα πόδια σου, μπορεί να έχουν δημιουργήσει αυτό το κίτρινο στρώμα προστασίας, το οποίο είναι πιο σκληρό στην υφή απ’ το υπόλοιπο δέρμα σου. Μπορεί επίσης να φοράς καιρό ένα παπούτσι με κίτρινη σόλα και να έχει χρωματιστεί το πόδι σου.

Ίκτερο

Εάν το κίτρινο χρώμα δεν εντοπίζεται μόνο στις πατούσες σου, αλλά έχει εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του δέρματός σου, τότε θα μπορούσες να έχεις ίκτερο. Ο ίκτερος μπορεί να προκληθεί απ’ τη χρήση ορισμένων φαρμάκων. Επιπλέον, ιογενείς λοιμώξεις, όπως η ηπατίτιδα Α, η ηπατίτιδα Β ή η ηπατίτιδα C μπορούν επίσης να προκαλέσουν ίκτερο. Ο ίκτερος είναι φυσικά ιάσιμος.

Καροτιναιμία

Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τον θυρεοειδή, τον διαβήτη, το ήπαρ ή τα νεφρά σου; Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αυξημένο επίπεδο καροτενοειδών στο αίμα σου.

Κανονικά, το σώμα σου απαλλάσσεται από αυτά τα καροτενοειδή ως σωματικά απόβλητα. Ωστόσο, όταν υποφέρεις από μια από τις παραπάνω συνθήκες, το σώμα σου δεν τα αποβάλλει. Το αποτέλεσμα; Κίτρινα πόδια και παλάμες.

Δες εδώ τι σημαίνουν οι πρησμένοι αστράγαλοι.

Αναιμία

Μια κίτρινη απόχρωση, όχι μόνο στα πόδια σου, αλλά και στο υπόλοιπο δέρμα σου, μπορεί να είναι σημάδι αναιμίας. Εάν έχεις ταχυπαλμίες, απώλεια μαλλιών, ανεξήγητους πονοκεφάλους και δύσπνοια, τότε κάνε εξετάσεις για να δεις μήπως έχεις αναιμία και πρέπει ν’ αυξήσεις τη λήψη σιδήρου σου.

Κουρκουμά

Εάν το αγαπημένο σου μπαχαρικό το τελευταίο διάστημα έχει γίνει λίγο πιο αγαπημένο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ευθύνεται για το κίτρινο χρώμα στα πόδια σου. Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς γι’ αυτό, καθώς το κίτρινο χρώμα θα εξαφανιστεί μόλις σταματήσεις να καταναλώνεις τόσο πολύ κουρκουμά!

Άλλες αιτίες

Εάν οι παραπάνω λόγοι δεν σε καλύπτουν, προσπάθησε να θυμηθείς εάν έχεις ανησυχητικά συμπτώματα τον τελευταίο καιρό κι επικοινώνησε αμέσως με τον γιατρό σου.

Δες ακόμα:

Αλλαγές στο σώμα σου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Το άρθρο Το δέρμα στα πόδια σου έχει κίτρινο χρώμα; Οι πιθανοί λόγοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
, κιτρινες πατουσες αιτια
Τυχαία Θέματα