Το άλλο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ: Οι πιο αστείες και ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή του απόλυτου βρετανικού συμβόλου

18:03 10/9/2022 - Πηγή: iPop

Σε πένθος βρίσκεται η Βρετανία τις τελευταίες μέρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο του Balmoral. Η ίδια υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία και κατά τη διάρκεια της ζωής της έγινε μάρτυρας τεράστιων κοινωνικών αλλαγών. Και παρόλο που η ζωή της ήταν γεμάτη από πολλή σοβαρότητα και επισημότητα, εκείνη διακρίθηκε για την αίσθηση του χιούμορ της. Παρακάτω, θα δεις μερικές από τις πιο αστείες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αυτές είναι 10 από τις πιο αστείες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ1. Όταν η βασίλισσα «κορόιδεψε»
τον Πρόεδρο George Bush

Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush μιλούσε κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου στον Λευκό Οίκο, κατά λάθος είπε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γιορτάσει τα 200 χρόνια των ΗΠΑ το 1776, αντί για το 1976. Η Βασίλισσα γέλασε τότε, αλλά δύο ημέρες αργότερα, άρχισε την πρόποσή της λέγοντας: «Αναρωτήθηκα αν έπρεπε να ξεκινήσω αυτή την πρόποση λέγοντας, «Όταν ήμουν εδώ το 1776…».

«Μεγαλειότατη, δεν μπορώ να το ξεπεράσω», απάντησε ο Bush στην πρόποσή του.

Getty Images2. Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ γύρισε ένα σκετς με τον Daniel Craig

Για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, η βασίλισσα Ελισάβετ συνεργάστηκε με τον ίδιο τον πράκτορα 007, τον James Bond. Η μεγαλειώδης είσοδός της στην τελετή έναρξης περιλάμβανε ένα βίντεο με ένα ελικόπτερο να αιωρείται πάνω από το Ολυμπιακό στάδιο. Προτού ο Bond προλάβει να κάνει την έξοδό του, η Βασίλισσα πήδηξε από το ελικόπτερο με ένα αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε στην τελετή έναρξης.

3. Η καυστική της απάντηση σε υπουργό της Ιρλανδίας

Κατά την επίσκεψή της στη Βόρεια Ιρλανδία το 2016, ένας υπουργός ρώτησε την βασίλισσα Ελισάβετ αν ήταν καλά. Η βασίλισσα τότε απάντησε πονηρά: «Λοιπόν, είμαι ακόμα ζωντανή, ούτως ή άλλως».

Οι 15 πιο σημαντικές στιγμές της Βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο – Οι ημερομηνίες σταθμοί

DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP VIA GETTY4. Όταν η βασίλισσα έκανε τους παγκόσμιους ηγέτες να ξεσπάσουν σε γέλια

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G7 του 2021, που φιλοξενήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βασίλισσα Ελισάβετ έφτιαξε το κλίμα με μια χιουμοριστική παρατήρηση στον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson και τον ρώτησε: «Υποτίθεται ότι φαίνεσαι σαν να διασκεδάζεις;»

Getty Images5. Το ιδιαίτερο τσάι πάρτι με τον αρκούδο Paddington

Το μονόλεπτο βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ που πίνει τσάι με τον αρκούδο Paddington έγινε γρήγορα viral και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία κατά τη διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 της χρόνια στο θρόνο. Η Αυτού Μεγαλειότης εκμυστηρεύτηκε στον διάσημο αρκούδο την αγάπη της για τα σάντουιτς μαρμελάδας και του αποκάλυψε πως κρατά πάντα ένα στην τσάντα της.

Οι δυο τους κάθισαν μαζί για ένα φλυτζάνι τσάι και κατέληξαν να χτυπούν τα αργυρά μαχαιροπήρουνά τους ρυθμικά στον παλμό του «We Will Rock You».

6. Όταν η βασίλισσα έκοψε μια τούρτα με..σπαθί

Η βασίλισσα έχει κόψει πολλά κέικ κατά τη διάρκεια της ζωής της, αλλά μία συγκεκριμένη στιγμή θα μείνει στην ιστορία. Σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Κορνουάλη το 2021, η ίδια επέμεινε να χρησιμοποιήσει ένα σπαθί για να κόψει την τούρτα.

Όταν ένας εθελοντής της υπενθύμισε ότι υπήρχε διαθέσιμο ένα κλασικό μαχαίρι, η βασίλισσα δεν πτοήθηκε: «Ξέρω ότι υπάρχει», απάντησε, συνεχίζοντας να κρατά το σπαθί. «Αυτό όμως είναι πιο ασυνήθιστο».

7. Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε τον πρίγκιπα Harry να χαμογελάσει σε μια στρατιωτική παρέλαση

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε παρευρεθεί στην Παρέλαση της Βασιλικής Στρατιωτική Ακαδημίας Sandhurst για να παρακολουθήσει την τελετή του πρίγκιπα Harry, κατά την οποία ο ίδιος έγινε αξιωματικός του στρατού. Καθώς περνούσε από τη σειρά των στρατιωτών, ο Harry δεν μπορούσε να συγκρατήσει το χαμόγελο του.

Getty Images8. Όταν αστειεύτηκε για την ηλικία της

Όταν ο Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau έκανε πρόποση για την 60χρονη βασιλεία της βασίλισσας Ελισάβετ, εκείνη απάντησε: «Σας ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ του Καναδά, που με κάνατε να νιώθω τόσο μεγάλη».

Κάντο όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ! 9 συνήθειες, τρόποι σκέψης και ρουτίνες που συντέλεσαν στο να είναι η μακροβιότερη μονάρχης της ιστορίας

Getty Images9. Το αστείο στιγμιότυπο με τον πρίγκιπα Harry για τα Invictus Games

Το 2016, η Βασίλισσα εμφανίστηκε σε ένα viral βίντεο – αυτή τη φορά με τον εγγονό της Πρίγκιπα Harry για την προώθηση των Αγώνων Invictus.

Οι δυό τους παρακολούθησαν ένα βίντεο από τον πρώην πρόεδρο και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Barack και Michelle Obama, οι οποίοι έδωσαν στον Πρίγκιπα Harry μια αθλητική πρόκληση.

Η Βασίλισσα ήταν ανενόχλητη. «Ω, πραγματικά, σε παρακαλώ», είπε.

10. Όταν η μονάρχης γνώρισε τον ελέφαντα Donna

«Αυτό που μου άρεσε σε αυτή τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ότι είναι μόλις η βασίλισσα τάισε την μπανάνα στη Donna, η ίδια απλά περιμένει την επόμενη», είχε πει για τη συνάντηση αυτή ο βασιλικός φωτογράφος Chris Jackson στο Insider. «Και είχε τον κορμό της εντελώς τεντωμένο, πρόθυμη να λάβει άλλη μια μπανάνα από τη Βασίλισσα».

Chris Jackson/Getty Images

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το άλλο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ: Οι πιο αστείες και ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή του απόλυτου βρετανικού συμβόλου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελισάβετ,elisavet