Το Twitter θα σου πει αν θα χωρίσεις

16:45 14/10/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, οι 140 χαρακτήρες του twitter είναι αρκετοί για να μάθεις αν θα χωρίσεις! Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές από τη Φινλανδία, το Κατάρ, και το Μίσιγκαν ανέλυσαν το Twitter feeds από εκατοντάδες ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα τους άλλαξε σημαντικά πριν και μετά από έναν χωρισμό.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν με το 80% των δημόσιων tweets

ενός 28ωρου του Ιουλίου 2013. Εκείνοι φίλτραραν τα tweets στα 661 ζευγάρια που ήξεραν ότι ήταν σε σχέση βασισμένοι σε μία μελέτη της κοινωνικής δραστηριότητας των μέσων ενημέρωσης τους.

Παρατηρώντας αυτά τα ζευγάρια, οι ερευνητές εξέτασαν πώς άλλαξε η επικοινωνία τους λίγο πριν και αμέσως μετά από έναν χωρισμό. Αυτό που παρατήρησαν να προηγείται της διάλυση, ήταν μία μείωση στον αριθμό των μηνυμάτων μεταξύ των ατόμων, μαζί με μια αύξηση στον αριθμό των μηνυμάτων που αποστέλλονται από κάθε άτομο σε άλλους χρήστες.

Όταν το ζευγάρι ήταν στα πρόθυρα ενός χωρισμού οι ερευνητές παρατήρησαν μια σημαντική πτώση στους followers και διαπίστωσε ότι κάθε άτομο κάνει unfollow ή του κάνουν unfollow περίπου 15-20 άτομα. Ακολουθούν δηλαδή περίπου την ίδια τακτική που ακολουθείται στην πραγματική ζωή όταν οι άνθρωποι χωρίζουν).

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε μια αύξηση της χρήσης των «καταθλιπτικών» όρων μετά τον χωρισμό και το πρόσωπο που το είχαν χωρίσει, ήταν πι πιθανό να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους πιο πολύ από ότι ο άλλος άνθρωπος. Οι ερευνητές εξηγούν πως αυτό μπορεί να υποδεικνύει μία κίνηση προς την ανεξαρτησία, χρησιμοποιώντας θετικές σκέψεις για να επουλώσουν τις πληγές τους και να βρίζουν ό, τι τους είχε συμβεί.

Χρειάζεσαι, λοιπόν, μία ματιά στο feed σου για να δεις πως πάει η σχέση σου; Αν και θα ήταν πιο εύκολο να μιλήσεις με τον σύντροφο σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Αν και πρόκειται μόνο για μία προκαταρκτική μελέτη για το πώς θα μπορούσε το Twitter να είναι βασικός παράγοντας στη ζωή ενός ζευγαριού, οι 140 χαρακτήρες μπορούν να μεταφέρουν πολύ βάρος. Στην πραγματικότητα, μια προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι η υπερβολική χρήση του Twitter μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις μέσα στις σχέσεις. Έτσι, αν μη τι άλλο, αυτό είναι μόνο μια υπενθύμιση ότι τα social media είναι χρήσιμα για τόσα πολλά πράγματα, αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχέση -ή στον χωρισμό σου.

The post Το Twitter θα σου πει αν θα χωρίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα