Το Tinder μπορεί να καταστρέφει την αυτοεκτίμησή σου

18:19 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Το Tinder όταν πρωτοξεκίνησε έγινε κατευθείαν μόδα. Όλοι ενθουσιάστηκαν με τον νέο τρόπο να βρίσκουν κάποιον είτε για να περάσουν απλά μια νύχτα-δυο, τρεις, τέσσερις- πάθους, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι εναπόθεσαν σ΄εκείνο τις ελπίδες τους για να βρουν σχέση.

Όμως, όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερες έρευνες τάσσονται εναντίον του, ειδικά μετά από ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία εισήγαγε, όπως το να πληρώνεις για να εμφανίζεσαι στα πρώτα προφίλ.

Τώρα μια νέα

έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας υποστηρίζει ότι το Tinder μπορεί πραγματικά να καταστρέψει την αυτοεκτίμησή σου.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι χρήστες του Tinder τείνουν να μην ικανοποιημένοι με το πρόσωπο και το σώμα τους, ενώ έχουν πολύ χαμηλότερη αυτοεκτίμηση από εκείνους που δεν το χρησιμοποιούν.

Το Πανεπιστήμιο έθεσε ερωτήματα σε άνδρες και γυναίκες σχετικά με την χρήση του Tinder, την εικόνα που έχουν για το σώμα τους, άλλους κοινωνικούς παράγοντες αλλά και για την ψυχική ευεξία τους.

Μάλιστα αυτό το οποίο διαπιστώθηκε είναι ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση συνδέθηκε περισσότερο με τους άνδρες παρά με τις γυναίκες.

Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι δεν φταίει ακριβώς το Tinder για την χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά συνήθως άτομα τα οποία δεν πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους δημιουργούν λογαριασμό με την ελπίδα ότι θα βρουν εκεί σύντροφο.

Photo: Emily Johnson

The post Το Tinder μπορεί να καταστρέφει την αυτοεκτίμησή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα