Το FBI αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 6+1 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πότε σου λέει ψέματα

14:32 18/11/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν το άτομο απέναντι σου είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου ή σου λέει ψέματα; Αν το έχεις κάνει, δε θα σε συμβουλεύσω να τρέξεις μακριά να σωθείς, όπως κάνουν όλοι άλλωστε, αλλά θα σου δώσω 7 tips που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις τους ψεύτες στο λεπτό!

«Δίνοντας μεγάλη προσοχή όχι μόνο στο τι λένε οι άνθρωποι αλλά και στο πώς το λένε, μπορείς να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο κεφάλι τους», αποκαλύπτει ο David J. Lieberman και τον ευχαριστούμε

πολύ γι’ αυτό!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο David J. Lieberman δε λέει ψέματα! Είναι ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής που χρησιμοποιεί τεχνικές που βασίζονται στην επιστήμη για να «διαβάσει» τα λόγια και τις πράξεις των ανθρώπων. Τα τελευταία 25 χρόνια, έχει εκπαιδεύσει το FBI, τη CIA και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας σχετικά με το πώς να ανιχνεύουν το ψέμα.

Νομίζω πως οι συμβουλές του θα σε σώσουν!

«Πώς θα καταλάβω ότι μου λέει ψέματα;» Το FBI απαντά!1. Οι ψεύτες μιλούν πάρα πολύ

Άκου προσεκτικά την άμεση απάντηση κάποιου όταν τον ρωτάς αν έχει κάνει κάτι που υποψιάζεσαι.

«Ως γενική οδηγία, μια αληθινή απάντηση είναι σύντομη και άμεση», είπε ο Δρ Lieberman. Οι ψεύτες, από την άλλη πλευρά, συχνά επιδίδονται σε έναν τεράστιο μονόλογο, προσπαθώντας να ηθικοποιήσουν τον εαυτό τους».

Οι ψεύτες χαρακτηρίζουν τις απαντήσεις τους με κάθε λογής δικαιολογίες όπως «δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» ή «όπως σου είπα προηγουμένως». Βασικά, μιλούν για εκατό πράγματα εκτός από την άμεση απάντηση στην ερώτησή σου.

2. Οι ψεύτες προσπαθούν να σου πουλήσουν την αλήθεια

Όταν κάποιος σου λέει την αλήθεια, δεν ενδιαφέρεται να σε πείσει για τίποτα. Θέλει να σου πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

«Ένας ψεύτης θέλει να σου πουλήσει κάτι», λέει ο Δρ Lieberman. «Χρειάζεται να τον πιστέψεις, πράγμα που σημαίνει ότι αναλύει πολύ την απάντησή του, γεγονός που ένας ειλικρινής άνθρωπος δε θα το έκανε. Υπάρχει, δηλαδή, μια τάση για υπερβολικές εξηγήσεις».

Ποια είναι η ψυχολογία πίσω από τα ψέματα; 9 σημεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεσκεπάσεις και εσύ τον ψεύτη

3. Οι ψεύτες ανακουφίζονται όταν τελειώνει η συζήτηση

Το ψέμα απαιτεί πολύ περισσότερη ενέργεια από το να λες την αλήθεια – μπορεί να είναι εξαντλητικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ψεύτες συχνά ανακουφίζονται μόλις τελειώσουν με το ψέμα τους.

Ο Δρ Lieberman υποστηρίζει ότι αυτή η αίσθηση ανακούφισης είναι red flag. 

Pexels/cottonbro4. Χαμογελούν μουδιασμένα

Ο γνωστός ψυχοθεραπευτής αναφέρει ότι ένα άτομο που λέει ψέματα, χαμογελάει μουδιασμένα και αυτό αποκαλύπτεται μόνο στο μισό του πρόσωπο.

«Όταν κάποιος προσποιείται ένα συναίσθημα, αυτό δεν καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο», λέει ο Δρ Lieberman. «Το ψεύτικο χαμόγελο δεν περιλαμβάνει το πάνω μέρος του προσώπου, αλλά μόνο το κάτω. Οι ψεύτες, δηλαδή, χαμογελούν με το στόμα κλειστό, τα χείλη σφιγμένα, χωρίς κίνηση στο μέτωπο. Ένα γνήσιο χαμόγελο φωτίζει όλο το πρόσωπο».

5. Οι ψεύτες προσποιούνται ότι είναι ήρεμοι

«Όταν κάποιος προσποιείται ότι είναι αθώος για κάτι, προσπαθεί να δείξει στον συνομιλητή του ότι είναι ήρεμος και σίγουρος», τόνισε ο Δρ Lieberman.

Ένας ψεύτης τείνει να κάνει πολύ συνειδητά πράγματα. Αναρωτιέσαι γιατί; Προφανώς γιατί η κοινή λογική τους λέει ότι ένας αθώος ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, ενώ ένας ένοχος λειτουργεί νευρικά.

Τελικά είναι τα λευκά ψέματα τόσο σημαντικά στις σχέσεις;

6. Οι ιστορίες τους είναι «προσεκτικά» κατασκευασμένες

Όταν ένα άτομο λέει την αλήθεια, ιδιαίτερα για κάτι που είναι σοβαρό, η ιστορία του μάλλον δεν πρόκειται να έχει λογική ροή. Ο Δρ Lieberman λέει ότι συχνά ξεκινά να αφηγείται την ιστορία του από το πιο δραματικό μέρος και στη συνέχεια συμπληρώνει με λεπτομέρειες τα κενά.

«Ένα άτομο που κατασκευάζει μια ιστορία κι αφού φτάσει στο κεντρικό γεγονός, θα τελειώσει», σημείωσε ο ψυχοθεραπευτής.

Ένας ψεύτης, επίσης, θα αφηγηθεί μια ιστορία με πολλές περιττές λεπτομέρειες. Γιατί; Επειδή δεν έχει πραγματικές πληροφορίες.

7. Οι ψεύτες χρησιμοποιούν απρόσωπες αντωνυμίες

Ο Δρ Lieberman αποκαλύπτει ότι όσοι λένε ψέματα δίνουν ιδιαίτερη βάση στην χρήση των προσωπικών αντωνυμιών.

«Οι αντωνυμίες μπορούν να αποκαλύψουν αν κάποιος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί ή όχι, από τα λόγια του», γράφει στο Mindreader.

Είναι ακριβώς η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιεί με την απουσία της οπτικής επαφής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το FBI αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 6+1 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πότε σου λέει ψέματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
FBI, Αυτά, 6+1,FBI, afta, 6+1