Την Τετάρτη ενώπιον της Δικαιοσύνης ο αεροπειρατής- Το χρονικό του 6ωρου θρίλερ

21:51 29/3/2016 - Πηγή: iPop

Παγωμένος ολόκληρος ο κόσμος το πρωί της Τρίτης παρακολουθούσε την αεροπειρατεία που βρίσκονταν σε εξέλιξη για έξι ολόκληρες ώρες και τελικά είχε αίσιο τέλος. Την Τετάρτη ενώπιον της Δικαιοσύνης ο 59χρονος αεροπειρατής.

Ένα αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 της εταιρείας Egypt Air το οποίο εκτελούσε την πτήση MS 181, προσγειώθηκε από το αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας στις 8 με προορισμό το Κάιρο. Τελικά, όμως, 46 λεπτά αργότερα

προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

Μόλις 70 μίλια μακριά από την Κύπρο ο 59χρονος αεροπειρατής ζήτησε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους και απείλησε πως θα ανατιναχθεί τη ζώνη με τα εκρηκτικά τα οποία τελικά ήταν καλύμματα κινητών τηλεφώνων.

Ο πιλότος εισάκουσε τις εντολές του αεροπειρατή και προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου. Άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας και του Εθνικού Κέντρου Κρίσεων, ενώ παράλληλα έκλεισε το αεροδρόμιο έκλεισε και όλες οι πτήσεις προωθούνταν στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Στις 14:30 και μετά από 6 δύσκολες ώρες ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις Αρχές και βγήκε με τα χέρι ψηλά από το αεροσκάφος. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αεροπειρατής θα ανακριθεί μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης όπου και αναμένεται να ζητηθεί η προφυλάκιση του.

Τι συνέβη με τα εκρηκτικά;

Όπως επιβεβαίωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε λίγο μετά τη σύλληψη του δράστη «δεν είχε πραγματικά εκρηκτικά» και ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για «καλύμματα κινητών τηλεφώνων και συμπλήρωσε: «Είχαμε μια τέτοια υποψία, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα».

Το χρονικό της σύλληψης

Αφού κατέβηκαν και οι τελευταίοι επιβάτες βγήκε ο αεροπειρατής από το αεροπλάνο. Όχημα της Kυπριακής Aστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αυτός σήκωσε τα χέρια ψηλά. Μόλις παραδόθηκε στην αστυνομία άφησε στις σκάλες ένα κουτί, το οποίο, εξετάστηκε και εν συνεχεία αποφασίστηκε να μην καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη καθώς δεν περιείχε αληθινά εκρηκτικά.

Η επίσημη εκτίμησε το γεγονός

Η κυπριακή αστυνομία σε σχετική της ανακοίνωση τόνισε:

Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης

Ποιος είναι ο δράστης;

Ονομάζεται Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά και έχει αιγυπτιακή καταγωγή. Είναι πρώην στρατιωτικός και αντιπολιτευόμενο μέλος της κυβέρνησης Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα κατάθεση του αλλά και την επιστολή που μεταφράστηκε πρόκειται για άτομο το οποίο βρίσκεται σε σύγχυση. Μάλιστα στα αιτήματα του βρισκόταν και η απελευθέρωση 63 γυναικών που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Αρχικά επικράτησε σύγχυση για την ταυτότητα του δράστη, αλλά το λάθος διορθώθηκε όταν ο Ιμπραήμ Σαμάχα μίλησε και τόνισε πως δεν έχει καμιά σχέση με την αεροπειρατεία και όταν απλός επιβάτης του αεροσκάφους.

Κατάθεση της πρώην συζύγου του αεροπειρατή, Μαρίνας Παράσχου

Η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή, Μαρίνα Παράσχου, η οποία έφτασε στο αεροδρόμιο και συνομίλησε μαζί του είπε πως έχουν χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια και τόνισε πως ο 59χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής αστάθειας.

Να τονισθεί πως σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, πριν λήξει η αεροπειρατεία ξεκαθάρισες ότι

«Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα» και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι και τα 72 άτομα τα οποία βρίσκονταν στο αεροσκάφος είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, δήλωσε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση στον αεροπειρατή» και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την επιχείρηση.

The post Την Τετάρτη ενώπιον της Δικαιοσύνης ο αεροπειρατής- Το χρονικό του 6ωρου θρίλερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα