Τι σε σαμποτάρει στη σχέση σου με τη ζυγαριά

18:55 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Εσύ προσέχεις, κάνεις τις θυσίες σου, κάνεις τη διατροφή σου, αποφεύγεις το φαγητό αργά το βράδυ, στερείσαι όλα τα αγαπημένα, παχυντικά σου φαγητά, γλυκά και ποτά, αλλά(!) δεν βλέπεις χαΐρι με τίποτα!

Της ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Τι φταίει; Μου λες τι φταίει; Το έψαξα γιατί ήρθα και εγώ και νευρίασα με αυτή την ιστορία και είμαι εδώ για να σε ενημερώσω για μερικές σου συνήθειες που σου ανοίγουν την όρεξη και σε σαμποτάρουν στη μάχη σου με τη ζυγαριά!

Βλέπεις τηλεόραση ή χαζεύεις στον υπολογιστή. Αν την ώρα που βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση ή κάνεις chat με τους φίλους σου στο facebook, κάνεις το λάθος να έχεις μπροστά σου οτιδήποτε φαγώσιμο, την πάτησες! Όσο παρακολουθείς, δεν έχεις κανέναν έλεγχο στα σήματα κορεσμού που σου στέλνει ο εγκέφαλος σου και δεν έχεις ιδέα τι ποσότητα καταναλώνεις. Αποτέλεσμα; Τρως πολύ παραπάνω από όσο χρειάζεσαι πραγματικά και από όσο θα έτρωγες αν καθόσουν πολύ απλά να φας στο τραπέζι σου ήσυχα και ωραία! Όταν είσαι, λοιπόν, μπροστά από οποιαδήποτε οθόνη, μην μασάς ούτε τσίχλα!

Πάσχεις από έλλειψη ύπνου. Το κέντρο έρευνας Ύπνου του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έκανε τη σχετική του έρευνα και κατέληξε στο εξής: όταν δεν έχεις κοιμηθεί καλά ή έχεις κοιμηθεί λίγο και άρα αισθάνεσαι κουρασμένη, μειώνονται στο σώμα σου τα επίπεδα της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της όρεξης και του βάρους με αποτέλεσμα όχι μόνο να αισθάνεσαι περισσότερη πείνα με ιδιαίτερη επιθυμία για υδατάνθρακες, αλλά να καις και πολύ πιο αργά τις θερμίδες που λαμβάνεις μέσα στην ημέρα…

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr

The post Τι σε σαμποτάρει στη σχέση σου με τη ζυγαριά appeared first on iPop.

Keywords