Τι είναι τα flatforms και πώς να τα φορέσεις;

17:31 15/7/2014 - Πηγή: iPop

Είναι τα πιο αμφιλεγόμενα παπούτσια της φετινής σεζόν. Τα flatforms προέρχεται από τις λέξεις flat (ίσιο παπούτσι) και platforms (πλατφόρμες). Είναι κατά πολλούς μια πιο άνετη εκδοχή της πλατφόρμας, που έχει ισομερώς καταμερισμένο τον όγκο στον πάτο του παπουτσιού. Ίσως θα θυμάσαι αυτά τα παπούτσια που στην Ελλάδα έγιναν μόδα στα 90s, μαζί με τις Spice Girls, αν και τότε τα λέγαμε δίπατα-τρίπατα κλπ. Σίγουρα όμως θα σου θυμίσουν τους κόθορνους, που φορούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες ηθοποιοί στο θέατρο.

Αν

και στη σύγχρονη μόδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το 2010 και στην Ιαπωνία θεωρούνται πολύ mainstrem, από πέρυσι άρχισαν να κατακλύζουν τις πασαρέλες και σταδιακά τους δρόμους, μέχρι που φέτος το καλοκαίρι μια επίσκεψη στα μαγαζιά θα σου αποδείξει ότι είναι σχεδόν η μόνη σου επιλογή.

Ωστόσο, το πόδι δεν έχει συνηθίσει να ισορροπεί στα flatforms και υπάρχει κίνδυνος αστάθειας. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί αρκετές πτώσεις -πρόσφατα η δημοσιογράφος της Vogue Λιάνα Σατενστέιν, πέφτοντας έσκισε το πόδι της. Επίσης, καταπονεί τον αστράγαλο. Ένας τρόπος να τα συνηθίσεις είναι να κατανείμεις το βάρος σε όλη την πατούσα, καθώς και σε όλα τα δάχτυλα του ποδιού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Λίγο ότι τη συνηθίσαμε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, λίγο ότι τη βρίσκουμε συνεχώς σε διαφορετικές παραλλαγές μπροστά μας, η τάση άρχισε να μας αρέσει (σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φανατικές) και υπάρχουν διαφορετικές επιλογές που δεν μοιάζουν τόσο χοντροκομμένες και σίγουρα μπορούν να υποστηρίξουν στιλιστικά το καλοκαιρινό σου look.

Παρακάτω θα δεις τα σύνολα με flatforms που ξεχωρίσαμε από όσες ξέρουν να τα συνδυάζουν σωστά (μεταξύ μας ό,τι και να φορούσαν οι συγκεκριμένες θα λειτουργούσε):

Photos: thefashionfraudster.com, heavy.com, style.com, fulloftaste.com, fashiovibe.com, athens-streetstyle.com

The post Τι είναι τα flatforms και πώς να τα φορέσεις; appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
δίπατα μόδα
Τυχαία Θέματα