Θες ν’ αλλάζεις γυαλιά ηλίου κάθε εξάμηνο; Τώρα έχεις δικαιολογία!

11:56 23/7/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί να λατρεύεις τα γυαλιά ηλίου που αγόρασες. Μπορεί να μην θες να τα αποχωριστείς. Όμως, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα γυαλιά σου. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως τα γυαλιά ηλίου έχουν «ημερομηνία λήξης».

Έρευνες δείχνουν πως ένας μέσος καταναλωτής αλλάζει γυαλιά κάθε δύο χρόνια. Ίσως να φαίνεται ένα λογικό χρονικό διάστημα, όμως , στην πραγματικότητα, είναι πολύ μεγάλο καθώς τα γυαλιά έχουν φθαρεί και δεν έχουν την ίδια δυνατότητα προστασίας όπως στο παρελθόν.

Για να μπορέσουν οι μελετητές να εξάγουν τα συμπεράσματά

τους, πραγματοποίησαν ένα πείραμα. Εξέθεσαν τα γυαλιά για πενήντα ώρες σε τεχνητό ηλιακό φως καλοκαιρινών μηνών. Μ’ αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να υπολογίσουν την φθορά που θα υποστούν οι φακοί.

Στο τέλος του πειράματος τα αποτελέσματα έδειξαν την αλήθεια. Οι φακοί των γυαλιών είχαν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό. Η προστασία που προσέφεραν στα μάτια ήταν μικρότερη από την αρχική κατά 5%. Επομένως σταδιακά είχαν αρχίσει να χάνουν την κύρια λειτουργία τους.

Οι λύσεις, λοιπόν, είναι δύο. Είτε θα αγοράζεις γυαλιά όσο πιο συχνά γίνεται, είτε οι βιομηχανίες παραγωγής γυαλιών θα πρέπει να αναζητήσουν τεχνικές για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο ανθεκτικά. Προς αυτή την δεύτερη κατεύθυνση στρέφονται οι σύγχρονες πειραματικές μελέτες.

Απ’ την πλευρά σου ως πελάτης μπορείς να λάβεις ορισμένα μέτρα προστασίας. Καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον οφθαλμίατρό σου για το ποια γυαλιά έχουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας και μπορούν να φροντίσουν αποτελεσματικά την υγεία των ματιών σου.

Ακόμα, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για να ελέγχεις μόνος την ποιότητα ενός προϊόντος, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αξιόπιστα με την γνώμη του ειδικού. Καλό θα είναι να προτιμάς τα μεγαλύτερα γυαλιά αν καταπιάνεσαι με υπαίθριες δραστηριότητες.

Πλέον μπορείς να αλλάζεις γυαλιά όσο συχνά θέλεις χωρίς τύψεις. Δεν είναι θέμα ομορφιάς. Είναι θέμα υγείας!

The post Θες ν’ αλλάζεις γυαλιά ηλίου κάθε εξάμηνο; Τώρα έχεις δικαιολογία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα