Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν

07:40 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν.

Η διακοπή ήλθε ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τις εκτελέσεις των 47 ατόμων στην Σαουδική Αραβία μια μέρα μετά την Πρωτοχρονιά.

Η εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου ήταν η αφορμή για να κορυφωθούν οι αντιδράσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, αλλά ακόμα κι από την Ευρώπη.

Οι κάτοικοι της Τεχεράνης έκαναν διαδηλώσεις

την Κυριακή έξω από την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν καταδίκασε την εκτέλεση και κυκλοφόρησε και σκίτσο που συγκρίνει την Σαουδική Αραβία με το Ισλαμικό Κράτος.

Πλέον, μετά από την συγκεκριμένη απόφαση, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος επικοινωνίας που θα μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην φθάσει στα άκρα η κατάσταση.

Η Κυβέρνηση Ομπάμα στέλνει το δικό της μήνυμα προκειμένου να μην φθάσει η κατάσταση στα άκρα:

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή για το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών του Ιράν στο βασίλειο. Πιστεύουμε ότι η προσήλωση στη διπλωματία και οι απευθείας συνομιλίες παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την άμβλυνση των διαφορών και θα συνεχίσουμε να ζητούμε από τους ηγέτες της περιοχής να λάβουν θετικά μέτρα για τον κατευνασμό της κατάσταση».

Photo: kataeb.org

The post Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα