Τέλος στα γυαλιά πρεσβυωπίας – Η νέα οφθαλμική σταγόνα που θα σου αλλάξει τη ζωή

13:19 27/12/2021 - Πηγή: iPop

Μια πρόσφατα εγκεκριμένη οφθαλμική σταγόνα που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με θολή κοντινή όραση. Μία κατάσταση που σχετίζεται με την ηλικία και επηρεάζει κυρίως άτομα 40 ετών και άνω.

Το Vuity, το οποίο εγκρίθηκε από την FDA (Food and Drug Administration) στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αντικαταστήσει δυνητικά τα γυαλιά πρεσβυωπίας. Το νέο αυτό σκεύασμα είναι σε θέση να διευκολύνει, έστω και για μερικές

ώρες, τη ζωή όλων εκείνων που θέλουν να διαβάζουν δίχως γυαλιά.

Γυαλιά πρεσβυωπίας: Ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετήσεις;

Μία σταγόνα στο κάθε μάτι την ημέρα και η δράση ξεκινά μετά από περίπου 15 λεπτά, διαρκώντας περίπου έξι με δέκα ώρες. Μέσω δηλαδή μίας συστηματικής χρήσης, μπορεί κανείς να εργαστεί σε Η/Υ ή να διαβάσει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, χωρίς γυαλιά. Σύμφωνα με τις μελέτες, οι σταγόνες ενδείκνυνται ιδιαίτερα για ανθρώπους ηλικίας 40-55 ετών. Σε μεγαλύτερες ηλικίες συνήθως η χρήση γυαλιών είναι μονόδρομος.

Μπορεί το άγχος να επηρεάσει την όρασή σας;

Το Vuity είναι η πρώτη εγκεκριμένη από την FDA οφθαλμική σταγόνα για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας. Το συνταγογραφούμενο φάρμακο χρησιμοποιεί τη φυσική ικανότητα του ματιού να μειώνει το μέγεθος της κόρης του, είπε ο Δρ George Waring, ο κύριος ερευνητής της δοκιμής. «Η μείωση του μεγέθους της κόρης διευρύνει το βάθος πεδίου ή το βάθος εστίασης και αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε σε διαφορετικά εύρη φυσικά», δήλωσε.

Pexels

Το κόστος των σταγόνων για ένα μήνα υπολογίζεται σε περίπου 70 ευρώ. Οι παρενέργειές τους δεν είναι άγνωστες και μπορεί να περιλαμβάνουν ερεθισμένα, κόκκινα μάτια, πονοκεφάλους και δυσκολίες στην ταχύτητα της εστίασης. Βέβαια, υπάρχουν συστάσεις ώστε το Vuity να μην χρησιμοποιείται όταν οδηγείτε τη νύχτα ή εκτελείτε δραστηριότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, οι σταγόνες είναι για ήπιες έως ενδιάμεσες περιπτώσεις και είναι λιγότερο αποτελεσματικές μετά την ηλικία των 65 ετών, καθώς τα μάτια γερνούν.

Πώς ονειρεύονται όσοι δεν βλέπουν; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Προς το παρόν, το φάρμακο δεν καλύπτεται από ασφάλιση. Οι γιατροί που μίλησαν με το CBS News είπαν ότι είναι απίθανο να το καλύψει ποτέ η ασφάλιση επειδή δεν είναι “ιατρικά απαραίτητο”, καθώς τα γυαλιά εξακολουθούν να είναι μια λιγότερο ακριβή εναλλακτική λύση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος στα γυαλιά πρεσβυωπίας – Η νέα οφθαλμική σταγόνα που θα σου αλλάξει τη ζωή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα