Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και Πανεπιστήμια – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις;

17:17 25/5/2022 - Πηγή: iPop

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από την 1η Ιουνίου. Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δηλαδή στις πανελλήνιες,

στις απολυτήριες και στις εξεταστικές.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Τέλος η χρήση μάσκας – Αναλυτικά πού καταργείται και πού εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική

Τέλος η μάσκα στα σχολεία – Πού αλλού καταργείται από 1η Ιουνίου;

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου καταργείται η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ειδικότερα:

Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ). Η υποχρεωτικότητα αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.Δεν θα είναι υποχρεωτικές στα εμπορικά καταστήματα.Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε συναφείς δομές) και στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).Η χρήση της μάσκας παραμένει ως προτροπή και σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα – Από πότε ισχύει η σύσταση;

Σημαντικές ημερομηνίες για τους γονείς:

Παρακάτω μπορείς να ενημερωθείς σχετικά με τις σημαντικές ημερομηνίες που αφορούν τα σχολεία και τις εξετάσεις.

Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή στα ΑΕΙ της χώρας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και Πανεπιστήμια – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα