Τέλος για τα αντιβιοτικά;

18:31 16/11/2014 - Πηγή: iPop

Εδώ και 90 χρόνια που έχει ανακαλυφθεί η πενικιλίνη, τα αντιβιοτικά είναι το εργαλείο κατά την βακτηριακών λοιμώξεων. Όμως έχει αποδειχτεί ότι στα αντιβιοτικά αναπτύσσονται βακτήρια που σε δύσκολες περιπτώσεις δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα. Το παρελθόν έχουν παρουσιαστεί εναλλακτικές θεραπείες, για τη μη χρήση αντιβιοτικών, αλλά στην πορεία αποδείχτηκαν λειψές.

Όλα αυτά όμως μέχρι τώρα! Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων δοκιμάζει μια νέα ουσία, που έχει αναπτύξει στο πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία.Η ουσία αυτή είναι

μια νέα προσέγγιση για την θεραπεία των λοιμώξεων. Οι επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητά νανοσωματίδια από λιπίδια όπως είναι η μεμβράνη των κυττάρων-ξενιστών που προσβάλλονται από τα βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά εκκρίνουν τοξίνες για να μολύνουν τα κύτταρα. Τα ειδικά αυτά όμως σωματίδια αιχμαλωτίζουν τις τοξίνες αυτές και τις εξολοθρεύουν. Τα βακτήρια χωρίς αυτές τις τοξίνες είναι ανυπεράσπιστο και είναι εύκολο να εξαλειφθεί από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν αυτά τα σωματίδια για να έλκουν τις βακτηριακές τοξίνες και έτσι να προστατεύουν τους ξενιστές από «τοξικές» επιθέσεις.» Έχουμε να κάνουμε με ένα ακαταμάχητο δόλωμα για τις βακτηριακές τοξίνες. Οι τοξίνες έλκονται από τα λιποσώματα και από τη στιγμή που συνδέονται μαζί τους, μπορούν να εξαλειφθούν εύκολα, χωρίς κίνδυνο για τα κύτταρα-ξενιστές,» λέει ο Eduard Babiychuk υπεύθυνος καθηγητής.

Η ουσία αυτή είναι σε πειραματικό στάδιο και χρησιμοποιείται μόνο στο εργαστήριο. Ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα από πειράματα σε ποντίκια, που υποβλήθηκαν σε αυτήν την θεραπεία, είναι ενθαρρυντικά.

The post Τέλος για τα αντιβιοτικά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα