Τέλη κυκλοφορίας 2017-πόσα και πώς θα πληρώσουμε (πίνακες)

12:45 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Αμετάβλητα παραμένουν τα τέλη κυκλοφορίας 2017 όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί τις τελευταίες μέρες. Πόσα και πώς θα πληρώσουμε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών;

Το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να μην μεταβάλει τα ποσά αλλά και τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ώστε να αποφευχθούν βεβιασμένες τροποποιήσεις

σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό τους.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες για να βρεθεί από το υπ. Οικονομικών ένας πιο δίκαιος τρόπος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία. Σύμφωνα με όσα δεδομένα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής ο υπολογισμός των τελών θα γίνεται εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε από τα περασμένα έτη:Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων.

Πώς θα γίνει η εκτύπωση

Για να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, πρέπει να εισέλθουν με τον προσωπικό κωδικό τους στην εφαρμογή, να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια να πατήσουν στην επιλογή «εκτύπωση».

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

The post Τέλη κυκλοφορίας 2017-πόσα και πώς θα πληρώσουμε (πίνακες) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα