Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα των επιθέσεων στο Λονδίνο

11:47 5/6/2017 - Πηγή: iPop

Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο, με τα βρετανικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν τα στοιχεία του. Πρόκειται για την Christine Archibald απ’ τον Καναδά.

Η Christine Archibald από την πόλη Castlegar του Καναδά ήταν αρραβωνιασμένη με τον Tyler Ferguson. Το όνομα της δόθηκε στη δημοσιότητα από την αδερφή του συζύγου της, Cassie Ferguson.

Η νεαρή γυναίκα ήταν στη γέφυρα μαζί με τον αρραβωνιαστικό της όταν τους παρέσυρε το βαν

των τριών δραστών. Η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του Tyler Ferguson, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με την αδερφή του παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Πριν μετακομίσει στην Ευρώπη με τον αρραβωνιαστικό της, η Christine Archibald εργαζόταν σε κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας αστέγων.

«Θρηνούμε την απώλεια της όμορφης και αγαπημένης μας κόρης και αδερφής. Είχε χώρο στην καρδιά της για όλους και πιστεύουμε ότι αξίζει σεβασμός σε κάθε άνθρωπο», έγραψε η οικογένεια σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτοντας:

Τιμήστε τη μνήμη της κάνοντας την γειτονιά σας ένα καλύτερο μέρος. Γίνετε εθελοντές και κάντε δωρεές σε κέντρα για αστέγους. Πείτε τους ότι σας έστειλε εκείνη

Πολύ πρόσφατα, το ζεύγος είχε μετακομίσει στη Χάγη, καθώς εκεί ήταν η δουλειά του Tyler. Οι δυο τους είχαν σκοπό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά τη λήξη της σύμβασης του Tyler.

Ο Tyler έπρεπε να πάει στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και η Christine πήγε επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο.

«Ο Καναδάς καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη επίθεση που διαπράχθηκε χθες τη νύχτα στο Λονδίνο, στη Βρετανία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι. Είμαι συντετριμμένος καθώς ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν», είπε ο Justin Trudeau, σε δήλωσή του την Κυριακή.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων είναι κι ένας Γάλλος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ ακόμα τέσσερις Γάλλοι υπήκοοι είναι τραυματίες.

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες

Ένας Έλληνας είναι τραυματίας απ’ την επίθεση στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο μέσω Facebook.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Πρεσβείας στο Facebook, οι βρετανικές Αρχές ενημέρωσαν πως ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκεται κι ένας Έλληνας. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Η ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Μέσα στη Βρετανία σχεδιάστηκε η επίθεση

Την ίδια στιγμή, οι βρετανικές Αρχές εκτιμούν πως η διπλή επίθεση στην «καρδιά» του Λονδίνου σχεδιάστηκε εντός της Βρετανίας.

Η αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε στο BBC:

Πολύ υψηλή προτεραιότητα είναι προφανώς για μας να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν εργάζονταν μαζί με κάποιον άλλον, αν οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στον σχεδιασμό αυτής της επίθεσης, και να βρούμε το υπόβαθρό της. Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε πολλά μέρη στο ανατολικό Λονδίνο και κατασχέσαμε τεράστια ποσότητα ιατροδικαστικού υλικού, έτσι εργαζόμαστε πολύ γρήγορα

Η ίδια συνέχισε τονίζοντας ότι οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Μ. Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

Πιστεύω πως όλες οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν ένα πρωταρχικά εγχώριο κέντρο βάρους. Έχουμε αποτρέψει πέντε και αυτές οι τρεις πρόσφατες επιθέσεις, σε κάποιες απ’ αυτές υπάρχουν αναμφίβολα διεθνείς διαστάσεις. Πάντα εξετάζουμε αν κάτι κατευθύνθηκε από το εξωτερικό, όμως θα έλεγα πως το μεγάλο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κατευθύνεται από το εξωτερικό

The post Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα των επιθέσεων στο Λονδίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα