Τα βιβλία που μας προτείνουν οι celebrities για το 2021 είναι η δύναμη που ψάχνουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα

13:22 2/2/2021 - Πηγή: iPop

Γνωστοί άνθρωποι που θαυμάζουμε από τον χώρο της showbiz, αγαπημένοι celebrities προτείνουν μερικά βιβλία για το 2021 που δε θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου.

Το να διαβάζεις βιβλία είναι υπέροχο, όποια κι είναι αυτά, και τα συγκεκριμένα που προτείνουν οι διάσημοι θα σε εμπνεύσουν και θα θες να τα διαβάσεις ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια ποικιλία που βιβλίων που όχι απλά θα αγαπήσεις, αλλά θα σε κάνουν και καλύτερο, αφού πολλά αναφέρονται στην ευτυχία και τη

ζωή.

iPop Book Club: 18 βιβλία που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Τα βιβλία για το 2021 που προτείνουν οι celebrities

Breasts and Eggs – Mieko Kawakami

Η Natalie Portman προτείνει το συγκεκριμένο βιβλίο που ακολουθεί τρεις γυναίκες – μια μητέρα, μια κόρη και έναν ανώνυμο αφηγητή – καθώς παλεύουν με την ταυτότητά τους και τη σωματική αυτονομία στη σύγχρονη Ιαπωνία. Μέσα από αυτό το βιβλίο εξετάζονται ερωτήσεις σχετικά με τα πρότυπα φύλου και ομορφιάς και πώς λειτουργεί ο χρόνος στο γυναικείο σώμα.

The Vanishing Half – Brit Bennett

Ένα συναρπαστικό βιβλίο που υφαίνει τις ιστορίες των δίδυμων αδελφών που, παρόλο που φαίνονται πανομοιότυπες, επιλέγουν να ζήσουν πολύ διαφορετικές ζωές σε πολύ διαφορετικούς κόσμους, έναν μαύρο και έναν λευκό. Η τραγουδίστρια Mariah Carey μας το προτείνει με σιγουριά.

Crooked Hallelujah – Kelli Jo Ford

Η Sarah Jessica Parker μας συνιστά να διαβάσουμε την ιστορία μιας γυναίκας και της κόρης της. Και οι δύο προσπαθούν να επιβιώσουν στον κόσμο καθώς φεύγουν από το σπίτι τους αναζητώντας μια πιο σταθερή ζωή. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη η ζωή στο Τέξας που πηγαίνουν και μέσα από τις περιπέτειές τους βλέπουμε τον αγώνα τους να επιβιώσουν σε έναν δύσκολο κόσμο.

Sex and World Peace – Valerie M. Hudson, Bonnie Ballif-Spanvill, Mary Caprioli, Chad F. Emmett

Αυτό το βιβλίο αναλύει τη σχέση μεταξύ μικροεπιθέσεων εναντίον των γυναικών και της παγκόσμιας ειρήνης σε μακροοικονομικό επίπεδο. Ουσιαστικά, οι συγγραφείς θίγουν τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τις γυναίκες και το πώς αλληλεπιδρούν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Η γνωστή ηθοποιός και φεμινίστρια Emma Watson μας προτείνει αυτό το βιβλίο, λέγοντας πως δείχνει το πώς φτάσαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα, ενώ πραγματεύεται την πρόοδο στην αντιμετώπιση όσον αφορά τα δύο φύλα.

Hunger – Roxane Gay

Η συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times, Roxane Gay, έγραψε με οικειότητα και ευαισθησία σχετικά με τα τρόφιμα και τα σώματα, χρησιμοποιώντας τους συναισθηματικούς και ψυχολογικούς της αγώνες ως μέσο εξερεύνησης των κοινών μας ανησυχιών για την ευχαρίστηση, την κατανάλωση, την εμφάνιση και την υγεία. Στο βιβλίο αυτό μιλά για ένα συμβάν βίας που δέχτηκε σε πολύ μικρή ηλικία, το οποίο διαμόρφωσε και διαμορφώνει το μέλλον της, τη σχέση της με το σώμα της και με το φαγητό, μεταξύ άλλων. Είναι ένα αγαπημένο βιβλίο της ακτιβίστριας και ηθοποιού, Jameela Jamil.

The Fire Next TimeJames Baldwin

Αυτό είναι ίσως το παλαιότερο βιβλίο αυτής της λίστας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη επίκαιρο. Είναι σαν ένα δοκίμιο, με δύο γράμματα, που ζητά από τους ανθρώπους να επιτεθούν στην κληρονομιά που άφησε ο ρατσισμός στη χώρα. Η ηθοποιός και μοντέλο Yara Shahidi λέει ότι είναι ένα από τα αγαπημένα της βιβλία και ότι «είναι πραγματικά έντονο γιατί είναι δύσκολο να διαβάσεις κάτι που μπορεί να είναι τόσο καταστροφικό και τόσο λυπηρό και να αισθάνεσαι ένα κίνητρο μέσα απ’ αυτό».

Untamed – Glennon Doyle

Υπάρχει μια φωνή λαχτάρας μέσα σε κάθε γυναίκα. Προσπαθούμε τόσο δυνατά για να είμαστε καλοί: καλοί συνεργάτες, κόρες, μητέρες, υπάλληλοι και φίλοι. Ελπίζουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα μας κάνει να νιώσουμε ζωντανοί. Αντ’ αυτού, μας αφήνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι, κολλημένοι, συγκλονισμένοι και υποτιμημένοι. Κοιτάζουμε τη ζωή μας και αναρωτιόμαστε: Δεν έπρεπε όλα να είναι πιο όμορφα;  Σιωπάμε γρήγορα αυτήν την ερώτηση, λέγοντας στον εαυτό μας να είμαστε ευγνώμονες, κρύβοντας τη δυσαρέσκεια μας – ακόμη και από τον εαυτό μας. Για πολλά χρόνια, η Glennon Doyle αρνήθηκε τη δυσαρέσκειά της, όμως αποφάσισε να σταματήσει να εγκαταλείπει τον εαυτό της. Έπαψε να είναι καλή, ώστε να μπορεί να είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα απομνημόνευμα αφύπνισης. Είναι η ιστορία του πώς μια γυναίκα έμαθε ότι μια υπεύθυνη μητέρα δεν είναι αυτή που αργά πεθαίνει για τα παιδιά της, αλλά αυτή που τους δείχνει πώς να ζήσουν πλήρως. Και είναι η ιστορία για το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να αρχίσει να εμπιστεύεται τον εαυτό του και να αρχίσει να ψάχνει την χαρά, την προσωπική χαρά. Η ηθοποιός Kristen Bell το ονομάζει “ύμνο για τις γυναίκες του σήμερα”.

Εσύ ποιο από αυτά θα επιλέξεις να διαβάσεις; Ποιο άλλο σε έχει ενθουσιάσει τον τελευταίο καιρό; Περιμένουμε την απάντησή σου στον λογαριασμό του iPop στο Instagram!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα βιβλία που μας προτείνουν οι celebrities για το 2021 είναι η δύναμη που ψάχνουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα