Τα πρώτα λόγια της Αρχιλοχία που σώθηκε απ’ την πτώση του ελικοπτέρου

08:28 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Η πρώτη μαρτυρία της Αρχιλοχία που σώθηκε απ’ την πτώση του ελικοπτέρου συγκλονίζει, καθώς περιγράφει το πώς έγινε η τραγωδία, αλλά και το πώς η ίδια σώθηκε εκ θαύματος. Απ’ τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο έχασαν τη ζωή τους 4 αξιωματικοί, ενώ η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε και νοσηλεύεται με τραύματα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους», η Βασιλική Πλεξίδα είπε στην πρώτη της μαρτυρία για την τραγωδία:

Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως το ελικόπτερο

ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. «Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου».

Η Αρχιλοχίας τόνισε πως όταν μετά από ώρα ξαναβρήκε τις αισθήσεις της, «ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

Όπως αποκάλυψε η ίδια στους γονείς της, σώθηκε καθώς ήταν δεμένη στο κάθισμά της. Το κάθισμα αποκολλήθηκε όταν το ελικόπτερο προσέκρουσε στο έδαφος με αποτέλεσμα η αρχιλοχίας να εκτιναχθεί έξω απ’ το Χιούι.

Θρήνος επικρατεί στο πανελλήνιο για τον άδικο χαμό του υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή. Οι εξόδιοι ακολουθίες των θυμάτων θα τελεστούν σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει κηρύξει τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

The post Τα πρώτα λόγια της Αρχιλοχία που σώθηκε απ’ την πτώση του ελικοπτέρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα