Τα πιο περίεργα facts για τα προφυλακτικά που δεν γνωρίζεις!

14:43 13/2/2020 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικών σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. Κι αν δεν γνώριζες πως έχει καθιερωθεί μια τέτοια μέρα, τότε ίσως να μην γνωρίζεις και τα παρακάτω facts για τα προφυλακτικά!

Σε αυτό που συμφωνούμε όλοι είναι ότι τα προφυλακτικά είναι απαραίτητα. Θα πρέπει κάθε φορά να χρησιμοποιούνται προφυλακτικά κατά την ερωτική επαφή και δεν είναι κάτι που κάποιος διαπραγματεύεται.

Μπορεί τα νέα παιδιά να μην είναι σωστά ενημερωμένα αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι, ενήλικες να έχουν ακόμη ταμπού και να βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες για να μην τα χρησιμοποιήσουν. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Μια από τις σειρές που τελειώσαμε πρόσφατα, το Sex Education (αν δεν την έχεις δει, πρέπει να την ξεκινήσεις οπωσδήποτε) είχε κάθε φορά αναφορές στη χρήση του προφυλακτικού από μαθητές Λυκείου.

Ας πάμε, όμως, σε μερικά περίεργα facts για τα προφυλακτικά που δεν γνωρίζεις!

Χρησιμοποιούνται πολλά, πολλά, πολλά χρόνια

Δεν μιλάμε για μια πρόσφατη ανακάλυψη. Τα προφυλακτικά λένε πως ζουν εδώ και 12.000 και 15.000 χρόνια! Κι αυτό που έχει επίσης, ενδιαφέρον είναι ότι ήταν περισσότερο ένα γυναικείο και όχι ένα ανδρικό προφυλακτικό.

Επίσης, τα προφυλακτικά τα πρώτα χρόνια δεν κάλυπταν όλο το μόριο του άνδρα και εξελίχθηκαν με τα χρόνια.

Η Durex δεν είναι το πιο δημοφιλές brand

Αν σε ρωτούσαμε να μας πεις ένα brand προφυλακτικών, σίγουρα θα έλεγες “Durex” και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα για το marketing αλλά και τα προϊόντα της. Ωστόσο, δεν είναι η πιο διάσημη μάρκα. Ποια είναι; Το brand Trojan!

87 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αυτό κι αν είναι εντυπωσιακό! Το 68% των millennials αναφέρει πως τη συγκεκριμένη μέρα,στις 14 Φεβρουαρίου, κάνουν περισσότερο σεξ από ότι οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, σύμφωνα με μια έρευνα από το SKYN Condoms το 2017.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.000 σεξουαλικά ενεργούς άνδρες και γυναίκες,ηλικίας 18-34.

Πολλοί δεν ξέρουν πώς να το χρησιμοποιήσουν

Γιατί αν δεν υπάρχει σεξουαλική αγωγή από το σχολείο, πώς θα το μάθουν; Μόνο το 39% των μαθητών Λυκείου γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί ένα προφυλακτικό. Κι αυτός ο αριθμός ενώ είναι πολύ χαμηλός, δεν μας προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη.

Κι εδώ επανερχόμαστε στο Sex Education που πρέπει να δεις ASAP!

Το λάθος που κάνουν πολλοί άντρες με το προφυλακτικό, σύμφωνα με έρευνα!

Έχουν ημερομηνία λήξης

Αυτό πιθανότατα να το γνωρίζεις. Όπως σχεδόν όλα τα προϊόντα, έτσι και τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης, ασχέτως αν το θυμάσαι/δίνεις σημασία όταν πρέπει.

Μάλλον γι’ αυτό, το να έχεις ένα προφυλακτικό στο πορτοφόλι σου δεν είναι καλή ιδέα, γιατί θα το ξεχάσεις. Επίσης, oι ακραίες θερμοκρασίες (ζέστη και κρύο) και η υπερβολική τριβή μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση και την ακεραιότητά τους και να μην είναι πλέον κατάλληλα για χρήση.

Πόσα λίτρα χωράει ένα προφυλακτικό;

Κάθεσαι; Κάθισε! Ένα προφυλακτικό χωράει πάνω από 3 λίτρα, σύμφωνα με διάφορα πειράματα που έχουν γίνει. Γι’ αυτό δεν υπάρχει πότε κίνδυνος να ξεφύγει ή να μη χωράει το σπέρμα. Καμία.Μιλάμε για 3 λίτρα. Κι ακόμη δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μας!

Δεν επηρεάζουν την απόλαυση στο σεξ

Οι έρευνες έχουν δείξεις πως τα ζευγάρια είναι το ίδιο ικανοποιημένα με το σεξ, με ή χωρίς προφυλακτικό.Δηλαδή, το προφυλακτικό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την απόλαυση, αν σκεφτείς δηλαδή, και πόσα διαφορετικά είδη κυκλοφορούν.

Τα υπόλοιπα είναι απλά δικαιολογίες. Τέλος, το 1% των ανθρώπων έχει αλλεργία στο latex, κι επομένως στα προφυλακτικά. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Οι γυναίκες αγοράζουν προφυλακτικά

Δεν είναι καθόλου ταμπού. Από τις πωλήσεις στα προφυλακτικά, σχεδόν το 40% πραγματοποιείται από γυναίκες. Κι αυτό είναι θετικό.

Απ’ την άλλη, ένας από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο οι άνθρωποι δεν αγοράζουν προφυλακτικά ή τους είναι τόσο δύσκολο, είναι επειδή ντρέπονται.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι φτιάχνονται τα προφυλακτικά (video)

Photo: unsplash/Reproductive Health Supplies Coalition

Το άρθρο Τα πιο περίεργα facts για τα προφυλακτικά που δεν γνωρίζεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα