Τα νούμερα που δείχνουν την κρισιμότητα του προσφυγικού ζητήματος

18:17 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, με χιλιάδες πρόσφυγες να είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς που αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη της κρισιμότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 2015 πάνω από 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα, και ιδίως στα νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο), κάνοντας την χώρα μας την κυριότερη πύλη εισόδου μεταναστών

και προσφύγων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τους πρώτους 7 μήνες του 2015 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια ήταν κατά 750% περισσότεροι σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Από την 1/1/2015 μέχρι 31/8/2015, 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατεγράφησαν στα μητρώα των ελληνικών αρχών, οι οποίοι είχαν προηγουμένως φθάσει στις ελληνικές ακτές με σκάφη από την Τουρκία, ενώ τον Ιούλιο του 2015 καταγράφηκαν 50.000 νέες αφίξεις.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα οι καιρικές συνθήκες να ήταν άσχημε, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ξεκινήσουν και πάλι το ταξίδι τους για ένα καλύτερο αύριο.

Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Ερυθρός Σταυρός με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας οργανώνει τη δική του δράση και προσφορά. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

Διανομές ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας (κυτίων επιβίωσης, τροφής, ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, οικογενειακών δεμάτων, γυναικείων ειδών, κουβερτών, sleeping bags, αδιάβροχων, στρωμάτων (camping mats) και ιματισμούΛειτουργία Ιατρονοσηλευτικών Μονάδων σε Ειδομένη, Σάμο και ΧίοPhoto: Nikos Libertas / SOOC

The post Τα νούμερα που δείχνουν την κρισιμότητα του προσφυγικού ζητήματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα